Orase unde merita sa mergi – Tokyo, Japonia

In aceasta parte a editorialelor turistice voi prezenta orase ale lumii care consider  ca merita vazute. Sunt locuri mirifice si interesante, unde poti practica turism.

Prima parte va fi de Tokyo.

Este capitala Japoniei si cel mai mare oras al acesteia. In august 2011 Tokyo avea o populatie de 35 milioane locuitori, iar

acesta face parte si din al doilea megalopolis din lume (Tokaido – 70000 kmp si peste 70 milioane de locuitori format din Tokyo, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe si Kyoto).

Tokio a fost cunoscut sub numele de Edo, apoi in anul 1868 a fost redenumit Tokio dupa ce a devenit capitala imperiala.

Odata cu marele cutremur din Kanto (1923) si bombardarea orasului din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial (1944 si 1945) Tokyo si-a revenit la fel cum a facut-o si dupa marele tsunami si cutremur din 2011.

Si totusi, sa revenim la ce face acest magnific oras sa fie asa de vizitat.

Cel putin din punct de vedere cultural ai ce vedea. Muzee – nationale si de arta, teatre, festivaluri (in ultima sambata din Iulie, un imens spectacol de artificii deasupra raului Sumida atrage peste un milion de vizitatori nativi si turisti) si nu numai.

Cei mai multi turisti sunt intimidati de viteza in care se petrece totul,  asa ca un mod foarte placut de a face cunostinta cu orasul este de a te plimba la intamplare pe strazile pline de neoane si vitrine multicolore menite sa atraga atentia trecatorilor.

Citeste si:  Iachturi extravagante din jurul lumii

Este foarte usor sa calatoresti, chiar si fara nici o cunostinta despre limba japoneza; majoritatea semnelor atat la metrou cat si la statiile de tren sunt scrise atat in romanji cat si in engleza, dar pentru orice eventualitate, nu strica sa stii cateva elemente de baza pentru a cere indicatii si chiar pentru a comanda ceva la restaurant sau cand mergeti la cumparaturi.

Cazari cu buget redus
* Narita Sky Court – in zona Narita (in apropierea aeroportului); preturile variaza de la 48$ in sus pe noapte
* Narita Excel Tokyu – tot in zona Narita; preturile variaza de la 54$ in sus pe noapte

Cazari cu buget mediu
* Shinjuku Washington – zona Shinjuku (in centrul orasului) de la 94$ pe noapte in sus
* Sunshine City Prince hotel Tokyo – zona ikebukuro (un mare cartier) – de la 90$ pe noapte

 

Cazari de lux
Zona Ginza este cea mai cunoscuta din Tokyo. Aici se afla cele mai scumpe baruri, cluburi si magazine.
* Ginza Tobu Renessaince – incepand de la 195$ pe noapte
* hotel Imperial – de la 336$ pe noapte
* Seiyo Ginza – de la 431$ pe noapte.

Eu mi-am propus ca macar odata in viata sa ajung in Tokyo. Este orasul meu preferat si l-as recomanda tuturor.

Citeste si:  Rasfat si confort chiar si cand nu esti la tine acasa! Cum alegi un apartament in regim hotelier

Sursa informatii

Si m-am gandit sa pun si o mica galerie foto

 

Sursa foto

 

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

2 thoughts on “Orase unde merita sa mergi – Tokyo, Japonia

  • December 10, 2011 at 2:45 pm
    Permalink

    Voi nota sugestiile voastre pe un caietel :P

  • December 10, 2011 at 1:36 pm
    Permalink

    Katy, imi plac tare mult articolele tale!:) Si mie mi-ar placea sa ajung in Japonia. Iti recomand, daca vrei, sa faci si un articol despre Sri Lanka. E cel mai frumos loc pe care l-am vazut in viata mea si il recomand cu multa caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *