Râpa Roşie – Între Rai şi Iad

Sunt convinsă că aţi auzit cu toţii de Marele Canion din Colorado ( SUA), şi sunt 100% sigură că aţi dori să îl şi vizitaţi . Ei bine, am o veste bună pentru voi: îl puteţi admira chiar în România. Unde? La doar 3 km de oraşul Sebeş.

Şi totuşi , ce este această Râpă Roşie?  Este o rezervaţie geologică unică în România, alcătuită din pereţi de pământ roşu , cu înălţimi de până la 100 de m, în care apa sapă şi dezvăluie formaţiuni cu cele mai ciudate şi impresionante modele , ca de exemplu: turnuri şi piramide.

  

Deasupra coloanelor se dezvăluie o pajişte de un verde ireal , ce contrastează cu roşul Râpei. Astfel, pot spune că în acelaşi loc se găseşte Raiul, reprezentat de pajişte , şi Iadul, sub forma pamântului roşiatic.  Tot aici, se poate vizita şi cea mai mare peşteră dezvoltată în pământ din lume.

Şi dacă v-a atras ,,Iadul” Râpei Roşii prea mult, vă puteţi spovedii la Catedrala Evanghelică din Sebeş, o construcţie asemănătoare Bisericii Negre din Braşov.

Cum se poate ajunge la Râpa Roşie? Pe drumul european E81 , până în Sebeş , apoi pe drumul comunal spre localitatea Daia Română .

Dacă vă place să ieşiţi din rutină , şi să admiraţi contraste foarte puternice, Râpa Roşie este destinaţia ideală pentru voi.

Citeste si:  Cele mai periculoase 10 lacuri din lume

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *