Credinţă sau ce?

E o idee interesantă chestia asta cu credinţa. Îl consider un subiect foarte larg de dezbatere. De ce? Că sunt persoanele ce sunt pro-credinţă (credincioşii) şi persoanele anti-credinţă (ateii).

Chiar sunt curioasă cât la suta din voi, cititorilor sunteţi credincioşi. Nu de alta, dar după să vă întreb sincer… După ce veniţi de la biserică duminica, la primul nerv nu înjuraţi? Nu spuneţi că nu, că nu vă cred.

Pe mine mă amuză la maxim persoanele ce în biserică sunt cele mai mari si tari credincioase, iar acasă drăcuie şi înjură de zor. Păi de ce omule înjuri? Nu ştii că nu e frumos să drăcui sau să înjuri?

Ca să vă demonstrez cât de ipocrite pot fi anumite persoane vă voi povesti ceva trăit pe pielea mea.

Bunica mea a decedat acum câţiva ani. Şi cum se obişnuieşte, am mers cu coliva la biserică impinsă de la spate de mama, dar şi în amintirea bunicii mele pe care-am iubit-o extrem de mult.

Să revenim… Ajung şi eu puţin mai devreme si prind un loc pe o masă unde să-mi pun coliva (că mă căram cu ditamai coşul şi mai avea şi vreo 4-5 kg). Vine la mine Tanti Frosa (altfel nu ştiu cum să-i zic) şi îmi zice în gura mare şi foarte iritata căci coliva mea e pe locul ei. Eu frumos ridic coşul şi ma uit în locul ăla pe masă şi îi zic “Dar nu văd numele matale aici scris, deci pot să-mi pun şi eu coliva aici, din moment ce am ajuns înainte”. Şi ce credeţi oameni buni? Femeia respectivă, în frustrarea si nervul său m-a drăcuit!! ÎN BISERICĂ!!

Citeste si:  Autovindecarea, miracolul din tine

Vi se pare normal? Păi cum domne? Te dai mare credincioasă, vii cu coliva si drăcui în mijlocul bisericii?

Oi fi eu mică de ani, dar totuşi, la orele de religie din şcoală am fost învăţată că în biserică trebuie să fii respectuos că eşti creştin şi aşa e frumos. Tanti! unde îţi sunt ăia 7 ani de acasă? Că tot aud bătrâneii că se plâng de tineri că nu au cei 7 ani de acasă.

Şi sincer, tocmai de aceea eu sunt atee. Eu nu cred că există o “divinitate” cu barbă care sa mă mânuiască precum o marionetă. Eu gândesc prin propria-mi prismă, nu prin prisma impusă de biserică. Oare e un lucru rău faptul că eu am gândirea mea proprie puţin diferită de cea a bisericii? Dacă da, aştept prima piatră din partea voastră. Dar să arunce cu pietre numai persoanele cu adevărat credincioase, nu ipocriţii gen Tanti Frosa.

P.S. Eu nu am scris articolul ăsta să vă povestesc ceva, ci să demonstrez tuturor de ce tinerii din ziua de astăzi nu mai cred în Dumnezeu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

2 thoughts on “Credinţă sau ce?

  • noiembrie 30, 1999 at 12:00 am
    Permalink

    Eu nici in ala nu mai cred sincer.

  • decembrie 16, 2011 at 9:45 pm
    Permalink

    Cred în Dumnezeu…Dar în Dumezeu ca spirit…pe care pot să îl găsesc oriunde…mai puțin in bisericile din zilele de azi…Păcat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *