Vampirii, serialele şi filmele

Da, da poate vi se pare un sibiect banal, însă serialele şi filmele cu vampiri au devenit un fenomen în lumea întreagă. De ce? Păi e simplu. Poveştile fantasy în care o tipă se îndrăgosteşte de un personaj diferit, inuman sunt mai ceva ca în literatura românească (Maitreyi de Eliade sau Riga Crypto şi Lapona Enigel a lui Ion Barbu). Aici e vorba de personaje ce au fost la un moment dat oamei şi care sunt nemuritori datorită unor personaje ce i-au muşcat de gât.

Serialul True Blood (îl puteţi vedea şi pe HBO [+18]) prezintă viaţa unei tipe Sookie ce se îndrăgosteşte de vampirul Bill. Aici vampirii sunt ahtiaţi după sex şi dorm în debara ziua. Chiar au o federaţie a lor, deci sunt priviţi destul de bine de lume.

În Vampire Diaries deja situaţia se schimbă. Vampirii pot circula ziua cu ajutorul unor inele, iar ochii se fac roşii când simt miros de sânge. Desigur că aceeaşi poveste clasică deja de dragoste este prezentă.

Am văzut de curând şi filmul Fright Night. Sincer mi s-a părut ciudat, pentru că aici vampirii nu mai au colţi. Au 2-3 rânduri de dinţi (mai ceva ca un “Alien” low cost şi desenat cu stânga). Părerea mea e că aici deja s-a exagerat la imagine (exemplu).

Citeste si:  Ce zodie ești?

Seria Twilight… Deja sincer nici nu îmi vine să mai comentez. Aici vampirii noştri zboară şi sclipesc în lumina soarelui, sunt palizi şi dau pe spate orice femeie vie.

Trilogia Blade mi s-a părut una super reuşită. Vampirii acolo sunt aproape reali, nu sunt parcă luaţi din poveştile low cost şi nici nu sunt prea fantasy.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

2 thoughts on “Vampirii, serialele şi filmele

  • noiembrie 30, 1999 at 12:00 am
    Permalink

    Blade e misto… Fright night e jalnic.. nu stiu daca ai dat click p linkul ala…

  • decembrie 18, 2011 at 10:03 pm
    Permalink

    Nu prea sunt fană seriale și filme cu vampiri, dar Blade mi-a plăcut mult. Poate și datorită faptului că acest curent era încă la început!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *