La mulţi ani Stephen Hawking!

Stephen Hawking este un fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton. Astăzi el a împlinit vârsta de 70 de ani, în pofida bolii de care acesta suferă,  Scleroză laterală amiotrofică.

Scleroza laterală amotrofică este o boală a sistemului nervos,  cunoscută şi ca boala Lou Gehrig, ce se caracterizează printr-o pierdere (reducere) progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării denumite neuroni motori, astfel că funcţiile de bază ale corpului uman ca respiratul, înghiţitul, mersul sau vorbitul să devină din ce în ce mai greu de realizat. (sursa)

S. Hawking a fost diagnosticat cu această boală de la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au prezis că va mai trăi doar 3 ani, însă Hawking nu s-a lăsat păgubaş şi a continuat să lucreze, deşi boala se agrava. În cele din urmă acesta rămâne paralizat, îşi pierde şi vocea și este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat creat de un prieten de-al său, ce poate fi controlat cu mişcări ale capului şi ale globilor oculari.

În anii 1965-1970 elaborează un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune, din momentul “marii explozii” inițiale (“The Big Bang”) și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică. A câştigat nenumărate premii şi distincţii şi a publicat foarte multe cărţi de ştiinţă.

Citeste si:  Diminutive şi apelative

Ce ar trebui să învăţăm de la Stephen Hawking? Că trebuie să ne bucurăm de viaţă indiferent de greutăţile ce le avem în faţă. El a reuşit. Cu siguranţă că noi, cei sănătoşi putem face măcar 10% din ce a putut el. Tot ce trebuie să facem este să luptăm.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *