Magnolia

O recomandare pentru această duminică după-amiază de ianuarie: Magnolia din 1999 de Paul Thomas Anderson, regizorul care ne-a prezentat în 2007 There will be blood.

Povestea greu de digerat pentru unii poate şi pentru că filmul durează 3 ore, are loc în San Fernando Valley şi împleteşte mai multe naraţiuni ale unor oameni poate prea normali, cu toate nenorocirile prin care trec. Actorii principali: Tom Cruise, Julianne, Moore, Jason Robards, William H. Macy, Alfred Molina (într-o secvenţă scurtă), Philip Seymour Hoffman menţin o atmosferă caldă, aproape de spectator şi ne surprind cu naturaleţea lor.

Cunoaştem un copil genial care participă la concursuri la televizor şi viaţa lui eşuată la maturitate, pentru că nu are cui să ofere dragostea pe care o poartă, un poliţist cam rigid înduioşat de o tânără dependentă de droguri, un bărbat pregătit să moară pentru că suferă de un cancer osos şi mărturiseşte orice infidelitate pe care a avut-o soţiei supărate; iar povestea principală ne dezvăluie ruptura unei familii şi reîntregirea ei cu toate consecinţele pe patul de moarte al tatălui.

O să vă surprindă Tom Cruise într-un rol aparent uşor, dar foarte încărcat  emoţie. Ai impresia la un moment dat că toată lumea plânge în film şi vremea ploioasă este doar o metodă pur cinematografică de susţinere a acţiunii.

Citeste si:  It Chapter Two, Star Wars 9…care este filmul pe care il astepti cu nerabdare?

Filmul a fost nominalizat la 3 Oscaruri, iar regizorul este cunoscut pentru cunoştinţele lui enciclopedice din lumea cinematografică, atât la nivel general cât şi tehnic. Personajele sunt oarecum alienate şi trec prin greutăţile vieţii, dar reuşesc să răzbată. Finalul surprinzător ajută personajele să-şi rezolve angoasele.

O producţie epocală realizată foarte devreme (regizorul avea doar 30 de ani), plină de fineţe umană care te face să apreciezi ce ai în jurul tău. Este pe lista celor mai bune 250 de filme de pe imdb.com.

Începeţi săptămâna cu sensibilitatea omului din Magnolia.

[youtube id=”QU1RWTuUsyA” width=”600″ height=”350″]

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Rus Bianca

VMR, in traducere libera, viitor mare regizor :) |Va invit pe blogul meu Rus Bianca| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *