Interviu cu bloggeri: Ana Musat de la Questioare: “The secret of success is to know something nobody else knows“

V-aţi plictisit de interviuri cu bloggeri? Eu sper că nu. Astăzi am stat la taifasuri cu Ana Musat, administrator de la . Vă invit în cele ce urmează să lecturaţi după bunul plac spusele Anei.

Bună, Ana, şi mulţumesc pentru că vrei să stai de vorbă cu noi. Te rog să te prezinţi în câteva cuvinte.

 Merge descrierea de pe Twitter? Eu zic că merge. “Bloggeriţă pasionată de literatură, filme, muzică, fotografie. Just a random girl în a random world. “. Din Ploieşti, 20+ ani. Mai multe despre mine la pagina de About a  blogului”.

 Cum ai început questioarerele şi unde ideea aceasta – care, mărturisesc, prinde la public?

 Am început în iunie 2009 pe o platformă gratuită de wordpress. Blogul este al 4-lea pe care l-am avut, însă celelalte trei nu au apucat să vadă lumina internetului. Adică sunt şi acum parolate. Iniţial am vrut să fac din Questioare un blog doar pentru mici păreri/recenzii la filme/cărţi/seriale şi alte treburi straşnice. Pe parcurs lucrurile s-au schimbat, la două luni după ce am început pe wordpress mi-am luat catrafusele şi m-am mutat pe blogspot unde n-am făcut mulţi purici, căci în decembrie 2009 am trecut pe hosting şi domeniu propriu, din nou pe platforma wordpress.

 Ce părere ai, blogul poate fi folosit ca şi portofoliu în cazul unei angajări? Ţie ţi-a fost de folos?

 Depinde de domeniu. Eu lucrez în telecomunicaţii – până de curând în departamentul de relaţii cu clientii – iar mai nou am trecut în departamentul Data Center -Troubleshooting şi alte minuni. În domeniul meu actual de activitate blogul nu m-a ajutat prea mult, dar lucrând într-o corporaţie cu mulţi tineri angajaţi, mi-am atras câţiva cititori fideli din rândurile colegilor mei. Altfel, dacă de exemplu îţi doreşti o carieră în jurnalism, media în general, cred că un blog ar putea fi mai relevant decât un CV, mai ales pentru cineva care nu are mult ceruta experienţa profesională.

 Care a fost primul sfat pe care l-ai primit atunci când te-ai apucat de blogging şi cine ţi l-a dat, dacă-ţi mai aduci aminte?

Citeste si:  INTERVIURI CU BLOGGERI : CLAUDIA TOCILĂ - " GÂNDURI ÎN DEZORDINE "

 Primul sfat… Hmm.. That`s a tough one. Cred că a fost să-mi schimb tema. Aveam una nu foarte prietenoasă şi îmi aduc aminte că mai toţi cititorii erau revoltaţi de cum arăta blogul meu şi de faptul că le venea greu să comenteze. Din păcate, sau fericire, n-am păstrat niciun screenshot de pe vremea aia. Şi bine am făcut!

 Îţi cunoşti cititorii personal? Dacă da, cam ce fel de oameni crezi că sunt cititorii tăi? Ce le place, cum sunt ca şi oameni în viaţa de zi cu zi?

 Ce bine ar fi dacă i-aş cunoaşte pe toţi, dar mi-e fizic imposibil din păcate. Cunosc o mică parte din ei: colegi, foşti colegi, bloggeri cunoscuţi la blogmeet-uri şi conferinţe. Nu am fost însă atât de deschisă către socializarea offline, lucru pe care intenţionez să-l schimb în viitorul apropiat.

 Şi ultima întrebare în legătură cu bloguri, ce sfaturi le-ai da celor care se apucă de bloguri, să meargă pe o nişă anume, sau să facă un blog pe care să scrie mai multe tipuri de subiecte?

 Am scris la un moment dat un articol pe tema asta. Ia, că am găsit şi link-ul.

Ţi-am promis că întrebarea precedentă este ultima în legătură cu blogurile, acum trecem şi Ana din offline. Ce-ţi place să faci?

Citeste si:  Cateva sfaturi pentru a trece peste decesul partenerului

Shopping. Şi ce ai menţionat în întrebarea următoare.

Îţi plac muzică, filmele, cărţile, cu ce te-ai răsfăţat ultima dată?

Da, da, şi da. Muzica… Să vedem. Ascult de la Metallica la Dimmu Borgir, de la Within Temptation la … Pink şi Katy Perry. Deci depinde de stare. Nu mai sunt setată doar pe un singur gen cum eram în adolescenţă. Nu ieşeam din rock, punk şi alte derivate. O fi maturizare, n-o fi … cert e că uneori am chef de tralalala-lalala, alteori de Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers şi alte oldies. Filme. De câteva săptămâni sunt setată pe filmele nipone. Am văzut 10 în mai puţin de 10 zile. Cred că e doar o etapă, dar cert e că mi-aş dori să treacă să am timp şi de altceva. Cât despre cărţi, să-mi fie ruşine, ultima carte citită datează din noiembrie anul trecut. (Karel Capek – Fabrica de Absolut. Recenzie aici: ). De când am fost cadorisită cu un Kindle parcă tot mai puţin citesc, dar îmi propun ca în 2012 să mă mobilizez mai mult în acest sens. Păi ce facem aici? Tre’ să ne revenim.

Unde te vezi în următorii cinci ani?

Vrei să-mi oferi un job şi nu mi-ai spus că să păstrezi surpriza spre final? :D

Ultimele întrebări sunt pentru pura-mi curiozitate. Cum ţi s-a părut” întâlnirea” cu mine?

Once again: când ne-am văzut şi unde? Stau prost cu memoria. Deh, bătrâneţile. Să-mi fie cu iertare!

Un mesaj pentru cititorii blogevent.ro, te rog.

Citeste si:  Interviu cu Marius de la blogatu.ro despre Social Media Snow Camp

Don`t do drugs and stay în school! Glumeam. Stai că am una mai tare care mie îmi place mult: “The secret of success is to know something nobody else knows. “

Îţi mulţumesc încă o dată şi îţi urez success pe mai departe în numele întregii echipe Blog Event.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Miruna

" Best doctor in the world is an veterinarian. He can't ask his patient what's the matter . He's just got to know " W. Rogers Blog personal : http://vjmyruna.blogspot.com

7 thoughts on “Interviu cu bloggeri: Ana Musat de la Questioare: “The secret of success is to know something nobody else knows“

 • ianuarie 9, 2012 at 10:44 pm
  Permalink

  Multumim Ana pentru interviu :) Frumoase raspunsuri ;)

 • ianuarie 9, 2012 at 11:21 pm
  Permalink

  Ana este o fata deosebita.Chiar nu ma asteptam sa dea curs invitatiei mele.Am ramas placut impresionat.multumesc ANA!

 • ianuarie 10, 2012 at 12:47 pm
  Permalink

  That's my girl :) ;)

 • ianuarie 10, 2012 at 6:33 pm
  Permalink

  Thx, Sorin and my girls *hugs* ^.^ Did I sound like a pimp? :D

 • ianuarie 17, 2012 at 6:47 pm
  Permalink

  Da. Chiar e o fata deosebita :)

 • ianuarie 29, 2012 at 7:49 pm
  Permalink

  multumesc frumos, Roxy :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *