Cheile Taroko – paradisul Taiwanului

Minunile unei văi de marmură au fost dezvăluite graţie unei autostrăzi tăiate în stânca impenetrabilă a munţilor. Aşa începe articolul din „Descoperiţi minunile lumii – Ghidul celor mai spectaculoase peisaje” de la editura Reader’s Digest, articol peste care am dat când răsfoiam cartea.

De ce am ales să scriu de acest loc mirific? E simplu. Pentru că este cu adevărat un loc mirific.

Autorul acestui articol descrie Taiwanul ca un spaţiu înghesuit plin de oameni, unde „nu pare că ar mai rămâne loc şi pentru peisaje idilice”.

Aceste chei sunt străbătute de râul Liwu, căruia i-au trebuit mii de ani să străbată aceşti munţi de marmură, însă omului i-au trebuit doar 5 ani să-şi croiască un drum prin munţi, autostradă ce a curmat vieţile a 450 de muncitori.

Deşi pare un tablou destul de sumbru, există şi o parte bună în construirea acestei autostrăzi, şi anume descoperirea bogatelor  resurse de marmură ale Taiwanului. Vis-a-vis de aceste resurse a fost dusă o luptă a ecologiştilor pentru a opri exploatarea masivă, aceştia având câştig de cauză, iar acest defileu cu grote impresionante şi artistice, faună variată printre care se găseşte  fazan foarte rar Mikado şi munţi,  a fost declarat parc naţional.

Marmura se exploatează în prezent în jurul celui mai mare oraş de pe coasta estică,  Hualien. Aici se află probabil unicul aeroport de marmură din lume, alături de străzi pavate cu mozaic de marmură, temple din acelaşi material şi hoteluri în care băile, mesele şi chiar coşurile de gunoi sunt din marmură.

Citeste si:  Unde petrecem Revelionul? Bucureşti (I)

Ce este interesant în Taiwan este că în limita greutăţii admise, puteţi lua în bagaje lămpi, vaze şi alte obiecte din marmură, pentru a vă aminti cu drag de Cheile Taroko.

Pentru a ajunge cu avionul în Hualien, cel mai sigur este să luaţi un zbor până în Taipei (capitala) preţul unui bilet sărind lejer de 1000€, apoi să luaţi un alt avion până în Hualien.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *