Tutorial: Setarea contului AdSense

În tutorialul ce urmează vă voi arăta în cel mai explicit mod posibil cum să începi o campanie Adsense de la început până la implementarea codului cu anunţuri pe blogul/site-ul vostru.

Pentru o mai bună înţelegere a programului AdSense vă invit să citiţi următorul articol – link. Esenţial de ştiut este faptul că AdSense  și  AdWords NU sunt același lucru din următoarele  motive: cu AdSense se pot câştiga bani ( nu vă gândiţi la o avere )  prin afişarea unor reclame specificate de Google. În schimb cu AdWords utilizatorul este cel care plăteşte o anumită sumă de bani pentru promovarea anumitor “servicii”.

Lăsând teoria pe seama experţilor, sunt necesare următoarele condiţii pentru a putea beneficia de serviciile AdSense:

 •  să ai un cont Google
 • să fii logat şi să accesezi pagina oficială AdWords – link.

TIP: De reţinut că este interzisă înscrierea conturi multiple Google în AdSense. Mai marii de la Google s-ar putea să nu-ţi aprobe cererea de utilizare a serviciului AdSense.

Pasul 1 – Ca şi în exemplul din imaginea de mai jos se va selecta Țara/Teritoriul şi ora aferentă ţării.

Pasul 2 – Din meniul principal se va alege opţiunea Anunţurile Mele – Creaţi o nouă unitate de anunţuri(vezi imaginea de mai jos)

OPŢIUNI:
Nume: ex. blogul meu , campania mea etc.
Dimensiune anunţ: în funcţie de anunţ se va selecta dimensiunea cea mai potrivită temei/template-ului tău.
Tip de anunţ: după preferinţă se pot selecta doar anunţuri text sau anunțuri cu text şi imagini.
Stilul anunţului: se va selecta  felul în care dorești să arate anunţurile pe blogul/site-ul tău ( vezi imaginea de mai jos )

Citeste si:  Cât de repede se încarcă site-ul tau?

Salvaţi şi continuaţi
TIP: La prima accesare a site-ului AdSense următorul mesaj va fi afişat : Cererea dvs. este încă în curs de examinare. Veţi vedea numai fundalul paginii web în locul anunţurilor afişate până când contul dvs. va fi complet aprobat.
Cei de la Google examinează în permanenţă noii utilizatori ai serviciului AdSense pentru a preveni potețialele nerespectări ale termenilor şi condiţiilor.Din acest motiv până la validarea propriu zisă a contului reclamele introduse pe site nu se vor afişa.

Pasul 4 – Acest pas constă în generarea codului java pentru a fi implementat în temă/template-ul blogului/site-ului tău. Codul respectiv se va introduce oriunde în temă (acţiune recomandată celor care se pricep cât de cât în ale CSS-ului/HTML-ului) sau în unul dintre widget-urile blogului (în caz că foloseşti o platformă wordpress).

TIP: Pentru cei cu minime cunoştinţe în HTML/CSS recomand Ads Manager WP/BB – link. Un plugin care ajută la aranjarea anunţurilor în anumte zone ale blogului fără prea multe cunoştinţe avansate.

O alternativă AdSense pe care o recomand către testare dacă nu spre folosire sunt serviciile celor de la Piaţa de Reclame care au un sistem asemănător Google AdSense.
Mai multe detalii despre Adsense găsiţi şi în prezentarea video de mai jos:

[youtube id=”LSrtn1ntVlM” width=”600″ height=”350″]

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

6 thoughts on “Tutorial: Setarea contului AdSense

 • ianuarie 13, 2012 at 7:31 pm
  Permalink

  Asa o sa priceapa toata lumea diferenta dintre cele doua. :)

 • ianuarie 13, 2012 at 7:31 pm
  Permalink

  sa zicem ca postarea asta ti-o dedic tie :D

 • ianuarie 14, 2012 at 5:41 pm
  Permalink

  Multumesc! :)

 • ianuarie 14, 2012 at 6:01 pm
  Permalink

  cu mare placere!

 • august 5, 2014 at 9:36 am
  Permalink

  Multumesc pentru tutorial. Scris concis dar de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *