Bora – Bora

Scritorul american James Michener a spus că insula Bora-Bora este cea mai frumoasă insulă din lume.

Această idilică insulă tropicală are plajele aurii, palmieri zvelţi şi o încântătoare lagună albastră.

Un colţ de paradis  în inima Polineziei Franceze, Bora-Bora  este  una din cele mai incântătoare insule  din grupul Leeward.

Plajele sunt albe, colinele sunt înverzite, hibiscuşii sunt splendizi fapt ce  atrage tot mai mulţi turişti. Este un loc special, numai bun pentru o vacanţă plină de relaxare binemeritată.

Bora-Bora a fost “redescoperită”  în secolul XX, odată cu prima “invazie” americană, în 1928-1929,  şi anume invazia unei echipe americane ce a realizat filmul mut “Tabu”, aceştia fiind urmaţi de italieni, ce au sosit pentru a realiza în anul 1979 filmul “Uraganul”, un remake după o melodramă din anii ’30.

După o zi marcată de soare, cu temperaturi tropicale variate între 24 şi 28 grade Celsius, moderate de briza proaspătă dinspre răsărit, nisip şi ape strălucitoare, apusul în Bora-Bora este scurt şi învăpăiat, în urma sa rămânând o întunecime ca de cerneală, ce amplifică sunetele din jurul nostru, auzind şuierul vântului printre palmieri, valurile ce se sparg violent de recif.

 Prin inelul de insuliţe de corali – numit zonă motus – ce o înconjoară,  nu există decât o breşă navigabilă, aşa încât laguna constituie un port natural. Pe lângă insula principală, de două ori mai mare ca Gibraltarul, există două insule mai mici, Toopua şi Toopuati – toate trei fiind resturile unui crater vulcanic erodat.

Citeste si:  Unde petrecem Revelionul? Bucureşti (I)

Şi totuşi, timpul nu este de partea acestor insule superbe. Reciful de corali începe să crească tot mai mult, iar insulele se scufundă, astfel că acest paradis tropical va deveni un simplu atol (lagună mărginită de un recif de corali).

Mai jos aveţi o galerie foto, să vă faceţi o idee cam ce înseamnă paradisul polinezian.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

2 thoughts on “Bora – Bora

  • ianuarie 15, 2012 at 4:06 pm
    Permalink

    Paradisul de dupa colt al lui Llosa tot in aceasta zona a fost asezat. Sunt superbe insulele astea…

  • ianuarie 16, 2012 at 11:06 am
    Permalink

    Eu personal as locui acolo. Dar sa am si conexiune la internet :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *