Transalpina

Aș vrea să vă povestesc despre un loc minunat din România pe care l-am vizitat și pe care vi-l recomand cu cea mai mare căldură. E un loc unde te vei simți mai aproape de cer, vei admira natura în adevărata ei splendoare. Locul respectiv încă nu a fost supus ”modernizării”, așa totul e cât se poate de veridic.

Transalpina, este cel mai înalt drum rutier din întregul lanț al Munților Carpați. Șoseaua traversează Munții  Parâng de la N la S și leagă localitatea Săliște din județul Sibiu de localitatea Novaci din județul Gorj. Deși este mai înaltă, mai veche și mai frumoasă decât Transfăgărășanul, este mai puțin cunoscută, deoarece Transalpina nu a fost până  in 2009 niciodată asfaltată.

Peisajele pe care le-am văzut mi s-au părut ca rupte dintr-o poveste despre liniște, visare și nemărginit. Aveam o senzație de ”om insignifiant” pe lângă norii care păreau că se îmbrățișază cu pământul, stâncile care parcă ocroteau pajiștile intinse și vântul care sufla puternic.

Șoseaua șerpuită e construită parcă să îți incetinească viteza cu care traversezi acest colțișor de lume, astfel că poți să te bucuri de fiecare peisaj care ți se ivește. Poți să te oprești să faci poze, să admiri natura. Cum ziceam și mai sus, Transalpina nefiind încă ”modernizată”, nu te baza pe benzinării, magazine, sau orice fel de loc de unde să îți procuri ceva.

Citeste si:  Piatra Fântânele din Pasul Tihuța

Acestea fiind spuse, o să vă las ca și dovadă a locurilor superbe pe care le-am văzut, poze din arhiva personală și recomand să ajungeți pe Transalpina! :)

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Adeenah

"Sunt mai mult făcută decât născută scriitor" Adriana Babeți |Blogul meu : Adeenah Blog - Everything happens for a reason!| Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *