Uimitoare monumente ale unor imperii apuse

Popoarele antice au depus eforturi uriaşe pentru a transforma peisajul după dorinţa lor

Acestea sunt veritabile “catedrale” laice, monumente ce impresionează prin îndrăzneala şi măreţia lor. Peisajele extraordinare au oferit populaţiilor antice puncte strategice şi locuri de o frumuseţe mistică, pe care le-au transformat în citadele, fortăreţe şi morminte regale.

Machu Picchu

Conchistadorii nu au aflat niciodată despre cetatea incaşă Machu Picchu din Anzii peruvieni. Ruinele sale au fost descoperite în 1911 de arheologul american Hiram Bingham.

Sigiriya

Vârful unui deal uriaş de granit a fost ales de un rege din secolul al V-lea de pe teritoriul Sri Lankăi pentru a construi fortăreaţa Sigiriya.

Gamla Uppsala

Regii Suediei pre-vikinge erau îngropaţi sub vastele tumulusuri de la Gamla Uppsala (Vechea Upsalla).

Zidul lui Hadrian

Romanii s-au folosit de o creastă naturală de piatră când au construit Zidul lui Hadrian, în 122-129 d.Hr., ridicând o barieră de-a curmezişul Angliei.

Castelul Maiden

Metereze de pământ au fost ridicate în jurul Castelului Maiden din sudul Angliei, construit pe la 100 î.Hr.

Colina Marelui Şarpe

Este situată în Ohio şi era probabil un simbol religios al populaţiei Adena, cu 2000 de ani în urmă.

Fortul din Aengus

Un fort preistoric din Irlanda domină culmea unei faleze înalte de 75m deasupra Atlanticului.

Citeste si:  Sri Lanka sau ce înseamnă exotic.

Dimensiunile şi complexitatea acestor monumente sunt impresionante chiar şi astăzi, după mii de ani de eroziune – un proces care subliniază cât de scurtă este istoria omenirii în comparaţie cu istoria Pământului.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *