Provocări din partea naturii

Alpinismul  este o activitate foarte palpitantă şi sănătoasă, ce ne ajută să mai scăpăm de rutina din oraş. Pe lângă alpinism, întâlnim şi alte sporturi extreme iubite de oameni. Aceştia îşi aleg tot mai multe preocupări  foarte captivante şi periculoase. De ce ? Este o întrebare bună.

Cei mai mulţi oameni se mulţumesc să privească spectacolele extreme ale naturii, precum râurile de lavă clocotind sau crestele îngheţate ale munţilor de la distanţă, fie prin intermediul fotografiilor,  televizorului, internetului, sau să le admire de la depărtare,  dintr-o staţiune de exemplu,  unde ştiu că vor fi în singuranţă şi se bucură de  servicii foarte bune. Alţii se simt îndemnaţi să guste din adrenalină, răspunzând provocării date de natură.

Primii alpinişti – O gravură din 1840 reprezentând vârful Mont Blanc (Franţa) demonstrează popularitatea de care se bucura alpinismul în secolul al XIX-lea şi simplitatea echipamentelor folosite.

Aşa cum unii urcă munţi, precum alpinistul Chris Bonington ce a fotografiat răsăritul de pe Muntele Cook din Noua Zeelandă, alţii se folosesc de temperaturile joase pentru a escalada apele îngheţate ale unei cascade, foarte mulţi optează pentru o plimbare cu deltaplanul şi unii nonconformişti optează pentru râurile de lavă. Mulţi din cei ce practică aceste activităţi nu o fac doar pentru distracţie, mulţi merg să fotografieze locuri impresionante, să surprindă cele mai spectaculoase peisaje, dar şi să cerceteze formarea acestora, tipurile de roci, iar în cazul lavei, să observe curgerea şi textura.

Citeste si:  Oraşe unde merită să mergi – Londra

Şi ce-i împinge pe aceşti oameni să se avânte în încercări atât de riscante, încât chiar şi un pas greşit poate însemna moartea? Cel mai probabil e nivelul crescând al adrenalinei şi acea senzaţie plăcută când ajungi în vârf sau termini totul cu bine, ca şi cum ai fi conducătorul lumii. Este un mod prin care unii oameni simt că trăiesc cu intensitate. Oare aşa ar trebui să fim şi noi?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *