Interviu cu bloggeri: Sorin Rusi: “Mi-a plăcut să cunosc oameni, să învăţ de la cei mai buni”

Este început de săptămână, aşa că vă oferim un interviu marca blogevent.ro. Alături de noi este  Sorin Rusi, creatorul laptopnews. Vă dorim lectură placută!

Salut Sorin, îţi mulţumesc pentru răspunsul pozitiv, te rog mai întâi să spui câteva cuvinte despre tine?

Salut Florin! Nici nu ştiu cu ce să încep. Nu prea vorbesc despre mine. Îmi place mai mult să povestesc despre ceea ce fac şi să-i las pe alţii să mă critice . Dar totuşi să răspund la întrebare. Am 27 de ani, născut într-un frumos orăşel dobrogean – Măcin, dar de aproximativ 8 ani stau în Bucureşti. Sunt programator cu acte, dar n-am profesat niciodată în acest domeniu.

Ce bloguri ai? Cât de mult timp petreci în faţa monitorului pentru a le face cât mai căutate de internauţi?

Am un blog personal – sorin.rusi.ro, un blog de tehnologie – itcnews.info şi un site despre tehnologie şi portabile foarte drag şi special – laptopnews.ro. Nu e uşor să mă ocup de toate proiectele pe care le am, dar mă străduiesc să-mi împart timpul cât mai bine şi să am grijă de ele. Laptopnews.ro îmi consumă cele mai multe resurse, restul fiind pe plan secundar. Petrec foarte multe ore în faţa monitorului, dar  fac ceea ce-mi place. Pot spune că este obositor, dar şi relaxant în acelaşi timp. Satisfacţiile sunt pe măsură!

De unde a pornit ideea de laptopnews.ro. Cine ţi-a dat primul imbold?

Ideea proiectului laptopnews.ro a venit în vara lui 2009, la o conferinţă despre blogging, în cadrul unui blogtrip ţinut la Oradea. A fost o scânteie, apoi o idee, am început să-i acord tot mai multă atenţie şi după 6 luni aveam să dau startul acestui proiect.

Cum l-ai caracteriza? Ce subiecte tratezi pe el?

Citeste si:  Bucureşti BlogMeet

Laptopnews.ro este ca un copil de care trebuie să ai grijă mereu. Aş putea spune că este primul site din România care a fost lansat pe nişa de portabile (laptop-uri, netbook-uri, tablete etc.).

Pe laptopnews.ro găseşti informaţii (review-uri la peste 100 de portabile testate, ştiri, materiale multimedia foto/video) despre tot ce înseamnă piaţa de laptop-uri, tablete, netbook-uri, tehnologii. Am venit şi cu o serie de sfaturi pentru utilizatorii sau viitorii utilizatori de portabile. Oferim consultanţă gratuită pentru cei ce doresc să cumpere un portabil şi nu ştiu cum să-şi grămuiască resursele financiare.

Eşti singur sau ai o echipă care te ajută?

În spatele proiectului se află o echipă de oameni pasionaţi de acest domeniu. Singur nu aş fi putut face faţă volumului mare de muncă. Am o echipă formată din redactori, oameni specializaţi pe review-uri, comunicare, am şi câteva servicii externalizate. Pot spune că dintr-o pasiune am reuşit să fac un business.

Ce sfaturi le dai celor care vor să-şi facă un blog nişat, de unde şi cum să înceapă?

Îi sfătuiesc să pornească de la pasiuni, hobby-uri, de la ceea ce le place cel mai mult. Să-şi aleagă o nişă în funcţie de ceea ce ştiu ei să facă cel mai bine. Să pornească la drum cu un plan al proiectului, cu mult entuziasm şi foarte foarte multă răbdare, să fie pregătiţi să lucreze şi 16-18 ore pe zi. Nimic nu se face peste noapte. Un site de nişă ajunge să intre pe un făgaş normal cam în 1-3 ani.

Citeste si:  Primul blogmeet sătmărean

Contează foarte mult şi partea financiară. Cei care nu dispun de bani, pot dezvolta un site de nişă folosind timpul liber, dar creşterea va fi mai lentă. Sau pot căuta investitori sau pot solicita sprijin de la companiile din nişa pe care doreşte să dezvolte proiectul.

Sunt multe de spus despre nişarea site-urilor/blogurilor, iar în România este foarte greu.

Acum cred că putem trece şi la omul Sorin Rusi. Cum eşti în afară de laptopnews.ro? Ce-ţi place să faci?

Când nu mă ocup de laptopnews.ro – prefer să practic celealte hobby-uri şi pasiuni – să călătoresc, să fac fotografii, să gătesc, să ies cu prietenii la film sau la o bere, să colecţionez machete (auto, aeronave), să ascult muzică, să mă relaxez. Ocazional mai merg şi pe la diferite concerte şi spectacole.  Am momente când prefer să stau departe de calculator!

Oricum, 90% din timp mi-l dedic proiectelor!

Blogmeet-uri: ‘’Cât de multe’’ sau ‘’Mai răruţ că-i mai draguţ ‘’?

Aş spune “Mai răruţ că-i mai drăguţ ‘’. Când am început să cochetez cu online-ul şi blogging-ul, prin 2008-2009, mergeam la multe blogmeet-uri. Mi-a plăcut să cunosc oameni, să învăţ de la cei mai buni. Acum timpul nu-mi mai permite, dar a intervenit şi rutina. Prefer să particip la cele mai importante blogmeet-uri de peste an, la evenimente ce ţin de business-ul meu, de zona de tehnologie…

Citeste si:  Interviu cu bloggeri: Miruna: "În ţara asta nu mă mai miră nimic!!"

Cred că sunt nişte etape prin care am trecut cu toţii!

Familia, prietenii îţi citesc blogul? Dacă da, ce părere au despre acest ‘’job’’?

Familia şi prietenii sunt alături de mine şi îmi citesc blogul, site-urile, mă urmăresc în tot ceea ce fac. Mă bucur de sprijinul lor, chiar dacă nu toţi se pricep la tehnologie. A contat foarte mult să-i am alături, să mă susţină moral atunci când am avut nevoie, să mă critice când a fost cazul, să mă felicite!

Te-ai vedea fără blog? Cum arată o zi din viaţa ta fără postezi pe laptopnews.ro?

În prezent nu vreau să mă gândesc dacă  m-aş vedea fără blog. Deocamdată fac ce-mi place, este ok cu blogul. Sunt zile cand nu postez pe laptopnews.ro sau pe sorin.rusi.ro, dar mă ocup de treburi administrative. Particip la întâlniri, negocieri. Zilnic am un program pe care încerc să-l respect. Imi grămuiesc timpul pentru că altfel nu se poate .

În final nu pot să nu te întreb cum ţi s-a părut interviul, sunt mai curios aşa din fire, doar sunt oltean :)

Mulţumesc de întrebări. Mi-au placut întrebările şi sper să văd cât mai multe site-uri de nişă lansate în 2012. Vă doresc mult succes în ceea ce faceţi.

 

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Miruna

" Best doctor in the world is an veterinarian. He can't ask his patient what's the matter . He's just got to know " W. Rogers Blog personal : http://vjmyruna.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *