Interviu cu bloggeri: Irs – “Îmi plac multe teme, nu pot înşira”

Azi m-am gândit să îi iau un interviu unei bloggeriţe nu foarte cunoscute, dar care scrie foarte interesant. Ea este Irs, cunoscută în mediul online şi sub numele de Lost. O persoană simplă, nebună, ce ”înţeapă” pe la spate persoanele pe care le îndrăgeşte şi le arată unde greşesc fără teamă.

1. Îţi mulţumesc că ai acceptat să participi la interviul nostru. Te voi ruga să te prezinţi în câteva cuvinte pe tine şi blogul ce-l deţii.

Mulţumesc şi eu de atenţie. Sunt româncă, trăiesc în străinătate şi blogul meu în limba română se adresează amicilor români. Introduc deseori articole despre istoria şi cultura elenă, pentru că la asta mă pricep mai bine.

2. Când ai descoperit pentru prima dată blogosfera şi ce te-a determinat să îţi faci acest blog?

…recent, de vreo 3 ani, că nu aveam timp înainte. Am facut blogul din 3 motive: 1. Îmi cam place spectacolul, cred…că altfel nu se poate; 2. Am vrut să prezint unele teme din lumea elenă, cum am mai zis şi 3, de obicei mă ocup cu ce scriu alţii, am dorit să văd cum e să te “expui”.

3. Câte bloguri citeşti zilnic şi care este blogul tău preferat? De ce?

Citesc blogurile amicilor cu regularitate pentru că-mi sunt prieteni. Acelea sunt blogurile mele preferate, din motive pur subiective. De asemenea, mai citesc unele bloguri care-mi plac datorită tematicii. Îmi plac multe teme, nu le pot înşira. Sigur însă, nu îmi plac blogurile confesionale în care se aberează la nesfârşit. E bine să aberezi…dar nu e bine să se şi vadă.

Citeste si:  Blog colectiv cauta autori

4. Te laşi influenţată de comentarii şi îţi schimbi stilul de a scrie în funcţie de dorinţele cititorilor tăi?

Depinde. Acolo unde consider că o observaţie este justă, constructivă şi în măsura posibilităţilor mele să o scot la cap, da. Îmi place să placă ceea ce scriu. Pe cretinităţile injurioase nu dau 2 bani. Nu schimb nimic. Eu şterg în 2 secunde ceea ce respectivul scrie în 30 min.

5. Cum îţi promovezi blogul? Ce metodă crezi ca este mai bună?

După cum bine ştii, există metode astfel încât să te joci cu search-ul. Cred că nu mi-l promovez în mod obsedant. Am ceva cititori, nu e că nu am, deşi nu se prea comentează la mine pe blog. Totuşi nu pot să încep să înşir tâmpenii ca răspuns la comentarii doar…să prind muşte. Fac de plăcere totul, am dat naiba Promotion-ul.

6. Cum e Irs cea din viaţa reală?

Eu mă exprim în scris cam aşa cum o fac şi oral. E drept că mai dau şi din mâini uneori sau fac grimase. Nu ştiu cum par celorlalţi, oricum nu fac un efort să fiu altfel, altceva sau în vreun fel. Şi încă ceva. Prefer termenul de offline mai degrabă decat cel de “viaţă reală”. Viaţa este peste tot, inclusiv online. Eu aici mă exprim pe această cale doar, dar nu sunt altcineva.

7. Îmi poţi descrie o zi din viaţa ta?

Mă trezesc foarte devreme, mai precis la 5,30. Merg la serviciu unde am perioade deosebit de intense şi alte perioade mai relaxate. Casă, prieteni, concerte foarte multe, iubit statornic şi de nezdruncinat, îmi place să gătesc uneori, curăţenie în casă, citit mult, shopping, mult stres. Şi, dupa cum ştii, luni întregi eram în fiecare seară la demonstraţiile din Syntagma, din Atena.

Citeste si:  "Blog Event pentru cel mai bun blog colectiv!"

8.Din ce ai spus mai sus reiese faptul că ai participat la manifestaţiile din Atena. Cum poţi descrie tot ce ai simţit în perioada respectivă?

Acest semn cu palma deschisă înseamnă din antichitate "c**t în gura voastră". Aşa au stat ore în şir grecii la manifestări.
Acest semn cu palma deschisă înseamnă din antichitate “c**t în gura voastră”. Aşa au stat ore în şir grecii la manifestaţii.

Mai întâi de toate, împreuna cu ceilalti, am simţit indignare. De altfel, numele mişcării era “Indignaţii”. Mai simţeam nedreptate şi silă. În continuare am început toţi să simţim că bate un vânt de altceva, un vânt de libertate, un vânt de autentic, un vânt purtător de opinii valabile. Poate ţi se pare exagerat ce spun. Dar şi în Grecia, ţara în care nu numai că trăiesc dar am şi crescut, există aceeaşi mafie, acelaşi nepotism şi acelaşi sistem de promovare a nonvalorii şi a hoţiei şi imposturii ca şi în România. Aşadar, gestul acela caracteristic cu mâinile întinse, ne-a facut să simţim ceva de genul : “În sfarsit, vă umilim aşa cum ne-aţi umilit”. Nu ne-am aşteptat însa, la ceva. Este vorba de modul extrem de violent în care au ripostat forţele de ordine. Nu o să descriu ce s-a petrecut aici, am facut-o pe blogul meu dar vreau să avertizez că nici în România nu se vor sfii. Forţele care mână totul – mi-am dat acum seama – nu sunt doar la nivel naţional, sunt la nivel internaţional.

Citeste si:  Interviu cu bloggeri: Annitu: "Încă din prima lună am început să câştig din blogging"

9.Fiind plecată din ţară, cum ţi se pare situaţia actuală naţională, cu tot ce se întâmplă ?

În primul rând, tristeţe. Pe mine nu românii sau ţiganii care fură mă fac în primul rând să mă simt prost, dar politicienii români, “capetele” da. Mi-e ciudă.

10.De ce îţi e ciudă?

Mi-e ciudă că o ţară aşa frumoasă şi o ţară cu oameni atât de frumoşi şi creativi, a ajuns bătaia de joc a atât de multor oameni lipsiţi de patriotism. Mi-e ciudă pentru că ştiu că nu numai unii, dar toţi politicienii, în măsură de 90% sunt corupţi.
Toţi inculţii, toţi ciobanii, toţi parveniţii, toţi foştii “bau bau” sunt acum la putere. Mi-e ciudă pentru că toate capetele luminate pleacă. Mi-e ciudă pentru că în ţara lor, capetele luminate sunt nimicuri…dar odată ajunşi în alte ţări, tocmai ăia de nu i-au lasat sa se afirme în România, ţipă primii: “uite ce români avem noi!” Pentru toate astea, mi-e ciudă şi mă întristez. E o boală cronică.

11. Îţi multumim pentru acest minunat interviu, te aşteptăm să ne citeşti cu drag. În încheiere, câteva cuvinte din partea ta pentru cititorii Blog Event şi cititorilor tăi …

Repet, eu vă mulţumesc pentru atenţie. Tuturor le doresc sănătate, noroc, putere…să dea Dumnezeu numai bine la toată lumea.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *