Când egoismul dispare

Dimineaţa s-a lăsat un ger crâncen. Pleci de la lucru şi te rogi ca bateria de la maşină să nu te lase baltă. Încet, maşina porneşte. Un necunoscut vine spre tine şi te roagă să-l ajuţi cu puţin curent pentru bateria sa. Nu prea ai chef, dar hai să fie.

Pleci spre casă. La un moment dat rămâi blocat în zăpadă. Obosit şi nervos cobori din maşină şi încerci să ieşi din nămeţi. Zadarnic. Ţi-ar trebui o lopată, dar nu ai. O femeie micuţă trece pe lângă tine şi disperat o întrebi de o lopată. Se oferă să te ajute cu împinsul maşinii, dar e prea fragilă. Aproape te ia râsul când te uiţi la ea, cum să împingă un autoturism de 1400 de kilograme?

Femeia îţi arată unde se află o lopată. Dai puternic la lopată până scoţi maşina din nămeţi. Ai scăpat încă o dată, dar ai rupt lopata. Ruşinat, pui lopata de unde ai luat-o.

Pe la prânz ieşi din nou să dai o cheie. Mai mulţi vecini se roagă de tine pentru curent la baterie. Îţi aduci aminte de femeia necunoscută de dimineaţă şi îi ajuţi pe toţi. Nici nu ştii cum îi cheamă dar cu ocazia asta vă împrieteniţi.

Seara constaţi că bateria ta minune şi-a dat duhul. Sunt -21 de grade. Disperat te uiţi după un ajutor. Vezi un om care şi-a pornit maşina şi îl rogi să te ajute cu puţin curent. Omul ar vrea să te refuze, dar se răzgândeşte. Te ajută să porneşti maşina.

Citeste si:  Sfaturi utile pentru crearea unui brand de success

Recunoştinţa îţi înnoadă o lacrimă în gât. Realizezi că toţi suntem neputincioşi în faţa gerului. La noapte se anunţă -25 de grade. Ei, cu ajutorul celorlalţi o să trecem şi peste asta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

antiqul

Pentru ca sunt un jucator de echipa o sa ajut echipa de la blogevent (cea mai buna din tot wordpressul) cu opinii despre viata in general si despre bunul simt care isi face simtita prezenta din ce in ce mai rar in societatea noastra. Ideile mele le gasiti si pe Antiqul Blog unde va astept cu o tuica de pruna din ardeal si colaci proaspeti si prietenosi. No, la mai mare :) |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

3 thoughts on “Când egoismul dispare

  • februarie 10, 2012 at 11:00 pm
    Permalink

    =)) Femeia mi-a amintit de mine. S-a amuzat și pe seama mea odată cineva că vroiam să împing o ditamai mașinoaca :))

  • februarie 12, 2012 at 12:27 pm
    Permalink

    Dacă ştiam că are permis de conducere o lăsam la volan şi împingeam eu maşina :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *