Contează cu cine te înșeală?

Scenariul A.
Ești într-o relație. Totul pare să decurgă normal și frumos. Asta până când ajungi într-o zi acasă și îți găsești iubitul în pat cu o altă femeie. Cum te simți? Cum reacționezi? Ce trăiri te încearcă? Ești furioasă, tristă, dezamăgită, nesigură? Ai o reacție violentă? Pleci pur și simplu? Vrei explicații, sau nu te mai interesează nimic? Ce vei face în viitor? Îl vei părăsi? Îl vei ierta? În mintea ta se petrec mii de scenarii, totul pare cât se poate de ireal, gândurile și trăirile tale parcă sunt un cocktail exploziv căruia nu mai reușești să îi faci față. Sentimentul de a fi înșelat este unul cât se poate de trist, în primul rând. De ce? Așteptările ți-au fost călcate în picioare, sentimentele ți-au fost transformate în momente de plăcere cu altcineva. Știi că ai oferit totul și nu a fost suficient.

Scenariul B.
Ești într-o relație. Totul pare să decurgă normal și frumos. Asta până când ajungi într-o zi acasă și îți găsești iubitul în pat cu… un alt bărbat. Care este reacția ta? Cred că în acest caz, șocul este puțin mai mare. Pe lângă faptul că partenerul tău te înșeală, cu această ocazie îți dai seama că și orientarea lui sexuală este una diferită. Ce simți exact? Cum reacționezi? Ce așteptări ai? Cum vezi lucrurile? Relația voastră din acel moment, clar se va schimba. Dacă în primul caz există posibilitatea ca bărbatul care a înșelat să fie iertat de femeie, iar relația să continue, în cel de-al doilea caz, iertarea nu va ajuta prea mult la o continuare a relației. Probabil sentimentele și trăirile în acest caz sunt puțin diferite de prima situație. Realizezi că persoana cu care ți-ai petrecut o perioadă din viața ta, e atât de diferită. Nu îți dai seama de ce nu a avut încredere în tine să îți mărturisească un lucru atât de important, care până la urma îl definește. Te întrebi de ce te-a târât într-o relație, în care tu erai doar o simplă “acoperire”. Îl ierți? Rămâneți prieteni? Vrei explicații?

Citeste si:  Sexul și prima întâlnire

Oricum, în orice situație te-ai afla, sentimentele care te încearcă nu sunt unele plăcute deloc. Cu cât implicarea în relația respectivă a fost mai mare, cu atât dezamăgirea și tristețea vor fi mai adânci. Faci o analiză a ceea ce ai oferit și ce ai primit în schimb. Totul ți se pare nedrept. Poate că așa este . Dar până la urma, este vorba de opțiuni, așteptări și alegeri. În orice cuplu, drumul pe care cei doi îl parcurg poate să fie în aceeași direcție sau, la un moment dat, poate să își schimbe cursul, fără ca cei doi să își dea seama. În momentul acela se petrece ruptura ce va duce inevitabil la încetarea relației. În cele mai multe cazuri, aceasta ruptură nu se vrea a fi conștientizată și asumată. Dar din păcate, lucrurile nu se vor rezolva de la sine…ba mai rău, se vor înrăutăți. Apare răceala, distanța, comunicarea începe să fie una din ce în ce mai superficială, astfel că cele mai multe persoane recurg la înșelat, pentru a substitui tandrețea, momentele frumoase  și dragostea..sentimente care s-au pierdut.

Tu cum te-ai simți în oricare din cele două situații? Ai trăit măcar una dintre ele? Ce reacție crezi ca ai avea, sau ai avut? Ce sfaturi ai avea pentru cei care trec prin astfel de momente?

Citeste si:  Anorexia şi moda

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Adeenah

"Sunt mai mult făcută decât născută scriitor" Adriana Babeți |Blogul meu : Adeenah Blog - Everything happens for a reason!| Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

4 thoughts on “Contează cu cine te înșeală?

 • februarie 23, 2012 at 9:10 am
  Permalink

  In timpul casatoriei si cu actualul partener nu sa pus problema inselatului (cel putin eu nu stiu nimic), dar daca as afla asta, sai mai ales daca as surprinde imaginea fizica cand ma inseala, in primul rand cred ca as clocoti de furie, nu situ daca as ierta sau nu, m-ams gandi probabil mereu ca ce nu ii place la mine , de ce cauta si in alta parte, ar aparea si un complex de auto invinovatire.
  Sper sa nu ajung in situatia asta si sa descoper ce simt

 • februarie 23, 2012 at 11:33 am
  Permalink

  Sper si eu sa nu ajungi sa descoperi cum te simti in acel moment…Poate ca nu cauta neaparat altceva in alta parte. Ideea e sa discuti sa afli ce s-a intamplat exact..ce anume l-a dus in aceasta situatie

 • februarie 24, 2012 at 9:31 am
  Permalink

  CONTEAZA CU CINE TE-A INSELAT SI MAI ALES IN CE CONDITII SUFLETESTI!!!
  As considera doua ipoteze foarte importante, oricare dintre noi regasindu-ne in una dintre ele. Prima ipoteza este aceea a unei relatii obisnuite, curente, unde nu sunt prea multe sentimente implicate. Ajungem sa traim astfel de relatii din multe considerente. Sunt prea multe ca sa le amintesc aici, iar tu, cititorule, stii mai bine care ar fi aceste considerente, in cazul tau. La un moment dat, aflam ca ne inseala. apare un sentiment de frustrare, de iritare, dar nu ne doare foarte tare, poate din superficialitate, poate din orgoliu, mai ales ca persoana cu care a facut-o este o fosta, sau o persoana din anturajul nostru, unde a intrat inevitabil. Ruptura e mult mai simpla, dar are si o parte buna, pentru ca ne arata factura oamenilor cu care ne-am imprietenit, dar, cel mai important, daca s-ar fi intamplat cand relatia s-ar fi maturizat, ne-ar fi durut mai tare.
  A doua ipoteza in schimb, este una cu o foarte mare implicare sufleteasca. O relatie in care sunt sentimente puternice, o relatie in care trairile interioare se exteriorizeaza pana la lacrimi de placere, o relatie in care EA afirma ca traieste visul iubirii din copilarie. Si ma refer aici la chestiuni cu adevarat profunde. La un moment dat, ea pleaca cu servicul o luna in alta tara. El afirma ca alaturi de ea a trait cele mai frumoase momente din viata lui si ca nu ar renunta la ea pentru nimic in lume si PROMITE ca o asteapta. Numai ca, la scurt timp dupa plecarea ei, EL se indragostest de o pustoaica cu 10 ani mai mica! Si se culca cu ea, dupa care pustoaica rupe legatura. Toate in acest scurt interval. Ea revine in tara, dar simte si nu poate fi mintita, el recunoscand intr-un final. Revenind la prima afirmatia de la inceputul comentului, conteaza cu cine te-a inselat, dar cel mai dureros conteaza de ce! Daca a facut-o cu o femeie mai tanara cu 10 ani sau mai mult, atunci o mai poate face oricand, nu? Si atunci sa mai credem ca tot ce a afirmat este adevarat? Daca a putut face asa ceva, atunci a mintit si nu simte ca ea este tot ce-si doreste in viata asta. Iar daca s-a putut indragosti si s-a putut culca cu alta asa repede, incalcandu-si promisiunea facuta, atunci toate trairile acelea au fost false! Si asta doare enorm. Dar cel mai tare doare ca el, prin ce a facut si nu s-a putut abtine, i-a distrus visele. Pentru oamenii profunzi, care dau atentie in viata inclusiv detaliilor, cred ca cel mai dureros este ca cineva sa le ia visele. Oare exista oameni fara vise?? Imi este foarte greu sa cred asa ceva; poate doar din superficialitate sau din neintelegerea unor aspecte esentiale ale mintii umane si implicit a vietii in sine; Probabil persoanele fara vise sunt persoane fara obiective in viata. Ced cu putere ca mintile profunde au obiective marete, celelalte minti au doar "dorinte". Doar noi insine putem face diferenta intre "obiective marete" si "banale dorinte". Doar superficialitatea ne impinge sa confundam obiectivele cu dorintele trecatoare. Dorintele nu dureaza in timp; se sting si nu lasa in urma lor decat o multumire trecatoare. Obiectivele dureaza in timp, indeplinirea lor lasand o satisfactie permanenta dupa indeplinire, marindu-ne dorinta de a indeplini altele si altele din care si altii sa poata lua sau invata ceva. James Allen spunea "Faureste-ti vise nobile, caci vei ajunge ceea ce visezi". "Vise nobile" adica "obiective marete", nu doar "dorinte trecatoare". Si nu stiu ce doare mai tare, ca ne-a inselat, sau ca ne-am lasat mintiti si ne-am lasat visele calcate in picioare?? Este vina si a noastra, sau unii chiar sunt "incurabili"?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *