Descoperiri în fertilizarea in vitro

Încă din 1978, de la naşterea Louisei Brown, primului copil “în eprubetă”, s-au făcut o serie de descoperiri ştiinţifice medicale, care au făcut ca fertilizarea in vitro să devină o procedură relativ simplă.

Crioprezervarea

În mod obişnuit se produc mai mulţi embrioni, dintre care până la 3 se transferă în uterul femeii. Dacă embrionii rămaşi sunt de bună calitate, ei pot fi congelaţi (îngheţaţi în nitrogen lichid) pentru a fi folosiţi într-o încercare ulterioară. Mulţi medici sunt de părere însă că şansele de sarcină scad cu 50% în cazul embrionilor conservaţi.

Ecografia endovaginală

În timp ce ovarele sunt stimulate pentru a produce ovule mature, e nevoie ca ele să fie controlate. Astfel că de bociei, medicii folosesc o sondă vaginală pentru a monitoriza răspunsul ovarian la stimulare, la fel ca şi recoltarea de ovule, acest procedeu fiind mai uşor şi mai precis.

Analogii de LHRH (Luliberina)

Un alt progres major a fost reprezentat de dezvoltarea analogilor de luliberină (LHRH). Aceştia acţionează prin inhibarea activităţii glandei hipofizare şi prin controlarea producţiei de hormon luteinizant (LH), care declanşează ovulaţia.

Înainte de apariţia acestei tehnici, tratamentul era condus în funcţie de ritmul natural al femeii şi era riscant pentru că aceasta putea să aibă o ovulaţie spontană, recoltarea ovulelor nemaiputând avea loc.

Injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului (ICSI)

Cea mai recentă şi probabil cea mai spectaculoasă evoluţie a FIV este ICSI, această tehnică, precticată cu succes acum 20 de ani, face posibilă injectarea unui singur spermatozoid în ovul, facilitând astfel fertilizarea.

Citeste si:  Gelozia, boală grea

Rata fertilizării, ca urmare a injectării şi rata sarcinilor ce urmează transferului embrionului este aceeaşi ca şi în cazul tratamentului convenţional de FIV.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

4 thoughts on “Descoperiri în fertilizarea in vitro

 • mai 8, 2012 at 9:56 pm
  Permalink

  bine realizat:)

 • mai 10, 2012 at 12:20 am
  Permalink

  Mie sincer mi se pare o tampenia toata chestia asta cu fertilizarea in vitro …N se face .. o fi un pas pentru stiinta … dar nu e corect :)

 • mai 10, 2012 at 12:37 am
  Permalink

  Dar de clonare ce zici?:D

 • octombrie 18, 2012 at 1:09 pm
  Permalink

  si eu sunt pro fiv si de curand eu si sotul meu am luat decizia sa incercam fertilizarea. Noi vom merge la clinica Fertilia, unde a fost si cea mai buna prietena a mea. Fertilizarea ei a fost un succes si daca nu ar fi fost si-ar fi primit banii inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *