Cristian Mungiu și „După dealuri” la Cannes

Noul film al lui Cristian Mungiu a avut premiera sâmbătă, la Cannes. A primit atât aplauze, cât și critici. Regizorul spune însă că scopul peliculei este mai degrabă să provoace păreri decât să primească aplauze.

Inspirat de romanele Tatianei Niculescu Bran, filmul ne spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Deși Voichița și-a găsit calea în credință, Alina, încă foarte atașată de ea, face tot posibilul să o ia în Germania. Energia Alinei și îndârjirea cu care luptă să regăsească afecțiunea prietenei sale fac sătenii să se întrebe de unde are femeia atât de multă energie.

Deși tânăra exorcizată este evident victimă, scopul filmului este mai degrabă de a scoate în evidență ce pot face oamenii în numele iubirii. Regizorul este convins că pelicula va fi văzută la Cannes dintr-un alt punct de vedere decât în România.

„Antecedentul” lui Mungiu la Cannes este „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, un film cutremurător despre avorturile din perioada comunistă. Succesul acestui predecesor a ridicat foarte mult așteptările în ceea ce privește următorul film al românului. Blogul oficial al Fesitivalului spune că acesta este un posibil motiv pentru care „După dealuri” nu a avut la fel de mult succes.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Luciana Corlan

Sunt Lucianna. Viitor traducător și cinefil tot mai înrăit. Mă puteți citi și pe Lucianna.Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

3 thoughts on “Cristian Mungiu și „După dealuri” la Cannes

  • mai 21, 2012 at 9:43 am
    Permalink

    O parere foarte buna am despre el si sper ca pe viitor sa aduca noi filme , care sa ajunga pe culmile cinematografiei…

  • mai 21, 2012 at 11:23 pm
    Permalink

    Mie nu mi-a placut niciodata Mungiu, mai putin acum cu povestea asta. O sa incerc sa ma fortez sa-i vad si filmul asta. Am citit azi multe pareri nationale si internatioanale ( The guardian , Le Figaro), mai multe detalii pe wall-ul meu, ca sa nu ma repet ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *