5 amintiri din sesiunea de iarnă

În iarna anului 2012, la începutul lui, am prins prima sesiune din viața mea. Stam leneș, ca de fiecare dată, și mestecam timpul molcom între limbile ceasului. Mi-am luat apoi deoparte niște cărți, dar nu alea pe care trebuia să le citesc, și am început să le răsfoiesc în căutarea a ceva palpitant. Pe repede înainte, spre finalul sesiunii, am rămas cu câteva lucruri memorabile. Unele le știam de când a trebuit să dau bacul, în fața altora a trebuit să mă declar impresionat.

Și iarba care crește e interesantă, când ai de învățat
Și iarba care crește e interesantă, când ai de învățat
  • Când n-ai chef să înveți, n-ai chef și basta! În penultima dimineață a unui examen oarecum dificil, am reușit să găsesc un creion nefolosit din a noua, adică de când încă mai umblau dinozaurii pe Pământ, și m-am apucat să-l ascut. Când mai repede, ca să văd dacă ascuțitoarea mai e bună, când mai lent ca să văd cum se face buchetul de rumeguș.
  • Trucul suprem în fentatul cititului este să citești prima propoziție de pe pagină, dar fără să sari peste ea, apoi una de pe la mijloc aleasă, așa, aleatoriu, iar, în final, una de la sfârșit. Toate acestea pentru că, ce dracu’? nimeni nu pune informații esențiale în tot textul ăla de pe pagina. Începe greu, până îi vine inspirația, pe la mijloc își dă drumul, iar în coadă caută să încheie. Doar gâlceavă de cuvinte pe la început și sfârșit.
  • Găsești fermecătoare filmele pe care în alte circumstanțe le-ai găsi absolut mediocre. Acum sunt bune că sunt și nu faci nazuri, chiar dacă sunt, să zicem, pe TV5 și tu știi doar româna. Satisfăcătoare și telenovelele, de altfel odioase, cu chinezi, coreeni, alte nații asiatice, de pe TVR.
Citeste si:  De ce si de unde vin miturile despre videochat – Heylux, studio din Iasi, ne explica

Pentru restul amintirilor, intră aici.

Sursă foto: Obstacol

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

3 thoughts on “5 amintiri din sesiunea de iarnă

  • iunie 1, 2012 at 11:17 am
    Permalink

    Dupa parerea mea sesiunea este singurul moment din timpul facultatii cand nu ar trebui sa te plictisesti ci sa te bucuri ca esti fortat sa gadesti. Asta chiar daca te gandesti doar cum sa fentezi cititul sau cum sa copiezi la examene !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *