Tipologii de cerșetori româno-urbanizați

Pentru că era nevoie, iat-o! Lista tipurilor de cerșetori peste care poți da în București, în Spania sau pe la confrații de peste Canal, englezii.

Gică Talent, aici, într-o reprezentare foarte bună a breslei sale muncitorești.
Gică Talent, aici, într-o reprezentare foarte bună a breslei sale muncitorești.

Cerșetor recitatoro-cântăcios Nu, nu mă refer la cei ca folk-istul de la Obor sau de la Unirii 2, ci la un etnic minoritar de coloratură întunecată (adică țigan!) de la metroul spre Militari și la copiii cu tot felul de cântecele. Ţiganul se așează în metroul spre Preciziei, are un acordeon sau o chitară și știe o melodie, de regulă lăutărească. Pentru a schimba playlist-ul trebuie să iei metroul spre Unirii, dar venind de la Preciziei, va fi ceva muzică ușoară. Recitatorul merge cu autobuzul sau tramvaiul și știe doar o poezie, de regulă “Luceafărul”. Profesorul de română îmi recomandase să-l ascult mai des, măcar așa să știu poezia. Și de copii nu mai zic, au colinde, cântece de învierea lui Iisus, de moartea lui, de prima babardeală a lui Iisus, tot ce se poate și publicul cere.

Cerșetor parcagiu-profesionist Acest cerșetor stă pe lângă biserici și tonete cu mâncare ziua și spre seară se mută la parcările de pe lângă Centrul Vechi – da, da, alea care nu ie (sic!). Până și cu unghia ţi-ar zgâria mașina dacă nu-i dai ceva. Dar nu-i dai pentru că ţi-o zgârie el, ci “să nu ţ-o zgâriie băieţii, șăfu“. El doar stă în spatele mașini până o parchezi, dar nici măcar nu acţionează ca senzor de parcare, nu bip-ăie, nu ţipă dacă-l calci, doar stă și dă uneori din mână ca un polițist ușor luat cu aurolac.

Citeste si:  Cursa cu rațe de plastic ProFM

Cerșetor pancartist (eventual mut) Acesta are mai multe idei de pancarte decât protestatarii. Mereu pe lângă el există alt cerșetor care știe ce și cum se scrie. Probabil că mesajul apare în urma unui brainstorming că prea sunt multe mesaje, unele chiar versificate. De regulă, pancarta e purtată de babe, femei (cu copil) sau handicapaţi și poartă ceva numire a divinităţii în text. Acest cerșetor e și evlavios, se înţelege.

Sursă foto: Hotnews

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

2 thoughts on “Tipologii de cerșetori româno-urbanizați

  • iunie 8, 2012 at 9:24 am
    Permalink

    Mai sunt ăia care îți spun că le mai trebuie un leu ca sa faca nu stiu ce. Si cer cate un leu de la toata gara. Dupa care îi admiri cum își cumpără țigări sau mai știu eu ce. Și aia tot cerșetorie e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *