Băsescu, la Bruxelles, Ponta, vacanța în țară

Autor: Iulia Roman

După nenumărate dispute, Curtea Constituţională a decis ca reprezentantul Românieila Consiliul European de la Bruxelles să fie preşedintele Traian Băsescu. Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a prim-ministrului de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie2012.

În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, prim-ministrului. După ce a prezentat judecătorilor Curţii Constituţionale poziţia Guvernului faţăde reprezentarea la Bruxelles, Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu poate cere ca România să se transforme într-o republică prezidenţială, în care toatedrepturile să-i aparţină.

Întrebat marţi ce face dacă preşedintele merge la Consiliu, premierul a răspuns: “Eu merg joi la Bruxelles. Mâine discutăm în Guvern ultimele propuneri primite. E aş vrea să discut şi cu preşedintele dacă va mai fi timp care sunt poziţiile României, pentru că nu vreau să merg acolo doar cu poziţia Guvernului sau a Parlamentului. Ar fi foarte bine să fie o poziţie coordonată şi cu preşedintele”. Aşadar, prim-ministrul Victor Ponta nu va vedea mâine Bruxelles-ul.

Citeste si:  Electrocasnice inteligente si calitatea vietii
Și vorba vorbei: “Băsescu la Împușcărie!”.

(cam asta e treaba și cu șoarecele și cu pisica, nimănui nu-i mai pasă de bietul câine. Păi, cum vine asta? dom’ Năstase moare, deocamdată doar de grijă, nimeni nu-l mai zgândăre pentru o poză, pentru un cuvânt, iar Ponta și Băsescu se joacă leapșa. Nu se face, nu se face! – notă Sfantu Asteapta)

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *