Regiunea Shanxi din China

China este ţara cu cei mai mulţi locuitori de pe planetă şi precum România această ţară are toate formele de relief, de la munţi până la mări şi fluvii.

Provincia Shanxi este un loc absolut superb. Aceasta şi-a luat numele datorită locaţiei în vestul mutelui Taihang. Este localizată în estul fluviului Yangtze. Având o altitudine ridicată, această provincie are parte de un climat rece şi uscat. Este chiar recomandat ca atunci când vizitaţi această provincie să aveţi la dumneavoastră ochelari de soare şi o pălărie pentru a vă proteja de desele furtuni de nisip.

Istoria acestei provincii este una impunătoare, Shanxi fiind una din provinciile chineze unde civilizaţia chineză a luat naştere. Legenda spune că  Împăratul Galben, fondatorul naţiunii chineze, a trăit o bună perioadă de timp în această provincie. Astăzi, multe situri Neolitice din perioada Împăratului Galben pot fi văzute în această provincie.

Însă nu numai istoria provinciei Shanxi atrage turiştii. Frumuseţea impunătoare şi naturală joacă un rol şi mai important, fiind o sursă de inspiraţie pentru artişti.

La 120 km de Xian, este localizat un loc ce pur şi simplu îţi taie respiraţia. Cascada Hukou şi fluviul Yangtze – al doilea ca mărime după Huang-Hei  – îţi fură privirea, exact ca întreaga regiune.

Dar nu mai spun mai multe. Voi lăsa imaginile de mai jos să vorbească pentru mine.

Sursa

Citeste si:  Excursie la munte

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

4 thoughts on “Regiunea Shanxi din China

 • iulie 3, 2012 at 11:57 am
  Permalink

  Regiunea pare dintr-un film SF. E minunata, dar sincer, n-as avea tupeu sa merg pe podetul ala, sau cum s-o numi, construit pe marginea prapastiei. Mari arhitecti, chinezii astia…

 • iulie 3, 2012 at 3:46 pm
  Permalink

  intr-adevar este ciudat podul ala… dar e superb

 • iulie 8, 2012 at 6:17 pm
  Permalink

  Superb loc! Este incredibil cum traiesc oamenii acolo…

 • iulie 9, 2012 at 1:55 pm
  Permalink

  Da! Uimitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *