O femeie la bancnota omului

După ce am terminat cu criza economică, după ce ne-am ales cei mai buni conducători, era norma și aproape firesc să ne preocupe altceva. Ceva cum ar fi “prima femeie pe o bancnotă”. Cineva ultra feministă sau care iubește o feministă, neînsemnând în niciunul dintre cazuri că e ceva rău, a venit cu ideea. Desigur, există și o petiţie pentru acest proiect. Bun, dacă e să fie, egalitate să fie, dar unde, pe ce bancnotă punem această femeie?

Da', pe bune, un tip obscur pentru o bancnotă obscură.
Da’, pe bune, un tip obscur pentru o bancnotă obscură.

Putem pe cea de 1 leu, prezenţa lui Iorga pe ea e discutabilă. Dar vor sări pornitorii ideii că cum domn’e, nu puneți preţ pe femei, că ele aceste pietre prețioase ale coroanei planetei, că așa și pe dincolo. Mai putem pe cea de 200 de lei, dar iar sar oamenii. Cum, puneți femeile în conul de umbră al bancnotelor, undeca unde nimeni nu le admiră. Se știe că bancnota cu Blaga e cea mai rar folosită și, deci, văzută. Dacă am fi cu adevărat lingăi, ceea ce nu se cade pentru un popor așa de sexist, am pune o femeie pe 500 de lei. Onor Eminescu, scuză-ne, dar și femeii i-ai închinat matale catrene și iluzii.Să zicem că creăm bancnota de 501 lei, dar pe cine punem? Pe E. Teodoroiu? Dar aceasta s-a dat o bună bucată de timp bărbat. Pe Bengescu? Nici literatura de liceu n-o știe sau rulează și vrem s-o știe Ţaţa Veta din deal? Pe vreo regine? Păi, și dăm cu banul pe care o alegem?

Citeste si:  Hitul verii 2012

Eu recomand s-o punem pe Coana Mița Biciclista. Este o femeie reprezentativă, se fac bancuri cu ea, lumea o știe, a apărut și la radio (la Europa FM într-o campanie) și îndeamnă populaţia la sport, mersul pe bicicletă? Nu, domnule misogin, abţine-te, nu e curvă, e doar o femeie pragmatică. Utilă la casa omului.

Acum, ce ziceți, revenim și noi la câinii maidanezi, la caii sălbatici de la Letea sau măcar la Delta Dunării? Nu de alta, dar pe unde este o femeie, se complică treaba. (P.S.: De Nutzy Kiaushesku ce ziceţi? Hai că vă râde buza s-o scuipaţi pe vreo bancnotă, cum făceați cu timbrele cu bărba-su).

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

5 thoughts on “O femeie la bancnota omului

 • iulie 9, 2012 at 4:26 pm
  Permalink

  Urat! Nu stiu daca proiectul este adevarat dar articolul asta e o amestecatura grosolana de misogism si incultura.

 • iulie 9, 2012 at 5:26 pm
  Permalink

  misoginism*

 • iulie 9, 2012 at 9:15 pm
  Permalink

  Oh, dar, doamnă Cultură, te-am jignit? Aici, nu educăm oamenii, ci îi facem să râdem, că de-aia e fun.

 • iulie 9, 2012 at 11:09 pm
  Permalink

  Pe Roberta Anastase! Le are cu numaratu!

 • iulie 10, 2012 at 6:02 pm
  Permalink

  Urat articol!
  Sugerez sa punem portretul reginei Maria pe bancnota de 1 leu.
  Cred ca nu are importanta valoarea mica a bancnotei. Va fi potrivita cu madestia reginei Maria.
  In fond 1leu este simbolul monedei natioanale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *