Laura Trișcă: „Filmul este marea mea pasiune, unul din principalele motive pentru care Natura m-a înzestrat cu Ochi și Suflet. ”

Laura Trișcă, cea care dă primul interviu ca răspuns la invitația noastră de a fi parte din Luna blogurilor cinefile pe Blog Event . Angela a fost mai rapidă decât noi, trimisese deja mailul cu dorința de a participa la campanie când ne gândeam cum să formulăm solicitarea. :D Laura este un om cu o cultură cinematografică puternică, ce mi-a rămas întipărit în suflet ca fiind femeia care pune toată pasiunea posibilă în blogul său, fie că scrie despre un film, fie că oferă un premiu unui norocos câștigător. Bloggerul care îți inspiră forța subiectului despre care discută. Dar atât despre Laura cea din ochii mei. Vă las cu o Laura cinefilă, din Cinemateca Trisk și din spatele ei.

1.Laura, în primul rând țin să-și mulțumesc pentru că ai acceptat să te alături campaniei noastre. În al doilea rând, aș dori să te prezinți în câteva cuvinte.

Mulțumesc tare mult pentru invitație. E o surpriză deosebit de plăcută!

Sunt un economist pasionat de film, mă pricep atât la cuvinte, cât și la cifre. Un om plăpând aruncat în halucinanta vâltoare a vieții, care se încăpățînează să descopere lucruri bune în ceea ce-l înconjoară. Suflet boem, dezordonat, aerian, idealist, surprins zilnic de rugina apei de la duș sau de atitudinea cucoanei de la Administrația Financiară. Un artist rătăcit între cifre. Perfecționist și, ca atare, veșnic nemulțumit. Dacă vezi pe stradă un om care-și varsă cafeaua, atunci să te gândești la mine…

2.La ce alte proiecte lucrezi în afară de Cinemateca Trisk?

La niciun alt proiect, dacă e să o luăm stricto sensu. Sunt, însă, deosebit de implicată în promovarea informațiilor cu caracter cinefil în media socială care mi se par relevante: premiere, evenimente, cronici, topuri etc. De asemenea, tocmai am terminat un proiect interesant pentru ClubDiverta.ro, împreună cu alți 8 bloggeri, în care încercăm să identificăm MacGuffin-urile lui Alfred Hitchcock în 10 din cele mai importante filme ale sale. În plus, am mai scris cu mult drag câteva cronici de film pe alte site-uri de profil, în calitate de invitat.

Citeste si:  Richard Branson da in cele patru scrisori cele mai bune sfaturi

3.De ce un blog pe aceasta nișă?

Nu știu și nici nu mi-ar plăcea să scriu despre aspiratoare sau telefoane mobile. Nu-mi trezesc nicio emoție! Tocmai de aceea, am o apreciere deosebită față de cei care abordează acest gen de tematică, eu nefiind în stare. Filmul este marea mea pasiune, unul din principalele motive pentru care Natura m-a înzestrat cu Ochi și Suflet. Nu există plăcere mai mare decât aceea a savurării unei pelicule și a împărtășirii trăirilor tale cu ceilalți. Nu, nu m-aș vedea făcând altceva!

4.Dacă ai putea sa te întorci în timp, ce nu ai mai face, vis-a-vis de blog?

Sună a scenariu de film deja.:) M-aș fi reapucat de scris mult mai devreme, nu după aproape doi ani. A fost o pauză mult prea mare, din punctul meu de vedere…

5.Care este regizorul tău preferat și de ce?

E o chestiune de gusturi și de trăirea pe care o cauți în momentul respectiv, în consecință, mi-e greu să nominalizez un așa-numit regizor preferat. Nici nu prea văd cum aș putea alege între Robert Zemeckis, William Wyler, Billy Wilder, Orson Welles, Martin Scorsese, Preston Sturges, Roman Polanski, Otto Preminger, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa, Fritz Lang, David Lean, Sidney Lumet, David Linch, George Cukor, Michael Curtiz, Clint Eastwood, Victor Fleming, D. W. Griffith, Howard Hawks, Alfred Hitchcock, John Huston, Elia Kazan, Woody Allen. Lista e întocmită complet aleatoriu și restrânsă la maximum.

6.Dar actorul/actrița preferată?

Am enumerat destul la întrebarea legată de regizori și zău că n-aș vrea să devin plictisitoare. Cu mari eforturi, îți dau două nume contemporane: Meryl Streep și Jack Nicholson.

7.Povestește-ne o scenă dintr-un film care ți-a rămas întipărită în minte.

Mi-ar fi destul de greu să uit un atac dintr-o cabină de duș sau un stol de păsări agresive într-o mansardă. Hitchock este un maestru, neîndoielnic!

Citeste si:  Adriana Zăvoi - "Faptul că un film este înnobilat de privitorii săi nu este un secret."

8.Care este ultimul film văzut?

Ted (2012). Vrea să ironizeze bărbații ajunși la vârsta la care sunt nevoiți să-și asume responsabilități și să lase deoparte ursulețul de pluș al copilăriei, precum și personaje sau stereotipuri din traiul cotidian. Mult prea vulgară pelicula pentru gusturile mele.

9.Daca nu e prea devreme sa te pronunți, dintre toate filmele văzute anul acesta, care crezi că s-ar apropia cel mai mult de Oscar?

Niciunul, dacă mă raportez la ceea ce am văzut până acum. În plus, Academia oferă surprize an de an și mi se pare puțin prematur un pronostic în acest moment. Hai să luăm drept exemplu ce s-a întâmplat în 2012! La categoria ”Cel mai bun film” am avut următorii nominalizați: The Artist, The Descendants, Extremely Loud and Incredibly Close, The Help, Hugo, Midnight in Paris, Moneyball, The Tree of Life și War Horse. În momentul anunțării lor, vizionasem doar câteva și mă așteptam, de exemplu, să văd și Drive/J Edgar pe lista nominalizaților. Ca să nu mai menționez faptul că Hugo nici n-a fost adus în cinematografele noastre…

Umblă vorba în târg cum că Moonrise Kingdom (2012) ar fi un film foarte bun….

10.Cum e Laura cea din spatele blogului? Ce ocupație are? Ce cărți citește? Cum se distrează?

Același economist pasionat de film de la punctul 1. Aceeași fire boemă, același trup plăpând în bătaia vântului!

Citesc orice îmi pică în mână, atâta vreme cât vorbim de beletristică. Am un suflet insațiabil și, probabil, obez! Îl hrănesc regulat cu filme și cărți, dar, de fiecare dată, pare tot mai înfometat.

Mă distrez cu filme, muzică (metal-ică), beletristică, plimbări, serate cu prietenii și tot ce ni se pare interesant în momentul respectiv. Ne plac tare mult excursiile, am călători în neștire…

11.Ți-ai făcut prieteni noi datorită blogului?

Sigur! Am cunoscut oameni minunați prin intermediul blogului, oameni cum nu credeam să întâlnesc vreodată!

Citeste si:  Interviuri cu bloggeri: Andreea(thesexist.ro): "De când am început să lucrez la The Sexist, am cunoscut o mulţime de oameni minunaţi"

12.Iți cunoști cititorii personal ?

Nu pe toți, ar fi extrem de dificil. Însă mă bucur să am printre cititori oameni care scriu foarte bine și pe care îi urmăresc cu deosebit interes la rându-mi.

13.Familia, prietenii iți citesc blogul?Dacă da, ce părere au?

Soțul m-a susținut de la bun început, deși nu e un fan al stilului pe care îl abordez J Despre prieteni n-aș ști să îți spun mare lucru, evit discuțiile pe marginea blogului atunci când avem parte de puțin timp împreună. Le vorbesc despre el mai mult la modul general, despre vizionările de presă la care am fost sau ce planuri îmi mai trec prin cap.

Mama nu a înțeles de la bun început despre ce este vorba și cum ar putea să scrie cineva despre film, atâta vreme cât nu a absolvit o școală de profil. După o jumătate de an de la relansarea blogului, i-am dat să citească o cronică și atunci m-a întrebat de ce m-am apucat atât de târziu de treabă. A înțeles și punctul de vedere al amatorului extrem de pasionat, care nu va avea niciodată pretenția de critic…

14.Alte planuri sau proiecte în viitorul apropiat?

Nu chiar. Cinemateca – cu a ei mână de gânduri cu tot – îmi ocupă destul timp, nervi, pasiune, implicare. Dar nu se știe niciodată ce proiect minunat îmi poate atrage atenția…

15.Laura, încă o dată iți mulțumesc pentru că ai acceptat să acorzi acest interviu.Profit pe aceasta cale să te rog să transmiți un mesaj atât cititorilor blogului tău, cât și a Blog Event.

Citiți, citiți și iar citiți! J

Mulțumesc și eu tare mult pentru atenția acordată! E flatantă și un bun motiv de-a-mi continua munca…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Luciana Corlan

Sunt Lucianna. Viitor traducător și cinefil tot mai înrăit. Mă puteți citi și pe Lucianna.Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *