FilmSinopsis.ro – “Plăcerea unui film profund e de zece ori mai bună decât cea oferită de un blockbuster.”

FilmSinopsis, prima echipă ce dă un interviu pentru Luna Blogurilor Cinefile, are ceva experiență în blogăreala cinefilă, iar aste se vede imediat ce intri pe pagina lor! Un look  foarte elegant, care îți permite să vezi cu ușurință totul.

Simpli, atât în prezentare cât și descrieri. Dar o simplitate nobilă, de oameni foarte pasionați, ce respectă atât filmele, cât și pasiunea pentru acestea. Fie că este pasiune proprie sau a altora!

1.Bună Marian!

Pentru inceput aș dori să prezinti echipa FilmSinopsis!

Echipa FilmSinopsis şi-a început activitatea în 2010 şi era formată doar din subsemnatul, Marian Iuga, deci nu prea era vorba despre o echipă. Din fericire am fost suştinut de un prieten care ştie foarte bine chestii ce ţin de SEO şi de către logodnica mea care mă ajută moral şi cu unele corecturi la texte. În vara lui 2011 s-a alăturat Dada Ţancof, care a scris timp de 3 luni cronici în limba engleză la câteva filme independente. După plecarea ei, datorită unui program personal încărcat am mai colabaorat cu Alex Saxon şi, din primăvară cu Anca Gam, actuala mea colega, pe care o salut şi îi mulţumesc pentru foarte multe recenzii extrem de bune.

2. Aveți și bloguri personale, sau acesta este singurul proiect pentru care scrieți?

Acesta este singurul meu blog, dar mai colaborez cu 24-FUN Cluj-Napoca şi cu emisiunea Răsăriţi de pe fix de la postul TransilvaniaLook.

3. Cum a fost alcătuită echipa? Vă cunoșteați dinainte, sau cineva a inițiat proiectul, iar apoi a căutat colegi?

Citeste si:  Interviuri cu bloggeri: Rareș Hudea de la rareshu.com - "Blogul m-a ajutat să învăț mult mai multe de online media, și mă ajută la diferitele proiecte la care am lucrat/ lucrez."

Nu ne cunoşteam înainte. Toţi membrii echipei au fost (şi sper că încă sunt) cititori fideli ai bogului. Ei şi-au exprimat dorinţa de a scrie şi mie mi-a plăcut cum compun o recenzie.

4. Care sunt, în opinia voastră, calitățile unui bun blogger de film?

Pasiunea pentru filme. Cam asta e principala calitate a unui blogger cinefil. Peste aceasta se pot aşeza câteva surse bune  şi imaginaţia.

5. Dacă vreunul din cititorii noștri remarcă FilmSinopsis și vrea să scrie pentru voi, cum vă poate convinge că merită să facă parte din echipă?

Cu o recenzie bună! Vă mărturisesc în premieră că din toamnă am de gând să măresc echipa, dar şi complexitatea blogului.

6. Cum împărțiți subiectele despre care scrieți?

Fiecare dintre memebrii echipei şi-a ales o tematică. Spre exemplu Dada a scris despre fimele independente. Anca are o rubrică intitulată Twisted Tuesday, iar eu mă ocup de Creepy Friday şi de celelalte.

7. Vă lăsați influențați de topuri precum zelist, urmărind să urcați în ele?

Nu. Topul zelist e interesant, dar nu prea îl urmăresc!

8. Cum ați făcut trecerea de la simpli spectatori la cinefili? Care a fost momentul în care ați descoperit că aveți această pasiune?

Pasiunea o am de mic copil. La un moment dat prin clasa a VI-a mergeam la orice film rula în cinematograf. Uneori vedeam filmele chiar de mai multe ori. Pasiunea nu a pierit nici în facultate şi, după terminarea ei m-am apucat de blog într-un moment când aveam mai mult timp liber.

Citeste si:  Cât de repede se încarcă site-ul tau?

9. Explicați vă rog, pentru cititorii noștri, diferența între recenzie și sinopsis.

Sinopsis-ul este un fel de rezumat mai scurt sau mai lung al filmului. Recenzia este un termen literar şi ea tratează mai multe aspecte. Se vorbeste despre interpretare, regie, efecte speciale. Se analizează punctele bune şi punctele slabe, iar la final se trage o concluzie. O recenzie necesită o informare în prealabil în timp ce pentru un sinopsis, vizionarea filmului este suficientă.

10. Unde credeți că sunt mai savuroase filmele? Acasă sau la cinema?

Cinema!

11. Care este, din punctul vostru de vedere, cel mai anticipat film al acestui an?

Dark Knight Rises

12. Ce ați spune cititorilor pentru a-i convinge să vadă filmul de la întrebarea 11 în cinema?

Batman la final.

13. Cărui actor ați acorda anul acesta Oscarul? Dar Zmeura de Aur?

E prea devreme. Deocamadată pentru Oscar 2013 nu s-a remarcat cineva. Încă e prea devreme

14. Căror actrițe ați acorda anul acesta premiile mai sus menționate?

La fel ca la întrebarea de mai sus.

15. Cum vă imaginați că arată cititorii voștri? Ce medie de vârstă au? Ce tip de preferințe?

E genul de om care iubeste filmul şi de fiecare dată când are timp liber vizionează ceea ce-i place. Vârsta chiar nu ştiu să vă spun şi, conform statisticilor, blockbusterul de cinema e mai urmărit decât un film cult sau unul clasic.

16. Vă cunoașteți cititorii personal?

Citeste si:  Interviuri cu bloggeri: Angela Tocilã - Atâta timp cât existã oameni care deţin trusturi de presã şi sunt implicaţi în politicã, nu mai existã jurnalism ci mercenariat!

Pe unii da.

17. Care este filmul preferat al fiecăruia dintre voi?

Să aleg doar unul este foarte dificil. Îmi place la nebunie In the mood for love, Chungking Express, Eternal sunshine of the spotless mind, Rope şi multe altele. Pe Anca am să o întreb şi revin cu un răspuns.

18. În general, cărțile sunt mai bune decât filmele omonime. Cunoașteți vreo ecranizare mai bună sau egală ca valoare cu romanul?

Egală – The Road.

19. Vă mulțumesc pentru că ați răspuns pozitiv campaniei noastre de promovare a blogurilor cinefile! Aveți vreun mesaj pentru cititorii Blog Event?

Cu plăcere! Pe cititorii Blog Event îi rog să nu abandoneze filmele clasice, filmele independete în detrimentul celor de mall. Plăcerea unui film profund e de zece ori mai bună decât cea oferită de un blockbuster.


Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Luciana Corlan

Sunt Lucianna. Viitor traducător și cinefil tot mai înrăit. Mă puteți citi și pe Lucianna.Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *