Stereotipurile, piatra de hotar a meseriilor

Creierul uman creează niște legături rapide, niște automatiste, pentru a-l ajuta în viața de zi cu zi. De exemplu, nu te gândești la tot ce știi despre un prieten, dar creierul este la locul ei, disponibil să-ți paseze tot ce ai nevoie. E ca bufferingul, e ca un memoria cache. Eh, asta se aplică și meseriilor. Nu știi ce face un sculer matrițer, dar presupui că lucrează cu scule și matrițe, ori matrițează. Așa cu stereotipurile.

Doctor – mereu există momentul ăla când, student la medicină fiind, cineva întreabă: “Hei, am o gâlmă undeva pe spinare, vrei să te uiți?”. În vai îi explici că deocamdată nu știi nimic de gâlmă, iritații ori tratarea Sida, el persistă, pentru că, nu-i așa? ești la medicină. Dacă nici tu nu știi, student la medicină, atunci de-aia pleacă doctorii din țară, de nepregătiți.

Stomatolog – un personaj urât de oameni, dar în legătură cu care pe mulți îi macină o întrebare: “Și tu îți faci singur dinții?”. Asta pentru că, dacă tot e medic stomatolog, de ce să nu încerce și pe el. Îl și vezi proțăpit în scaunul ăla, cu tubul pentru aspirat salivă din gură, cu juma’ de față amorțită și meșterind într-o poziție absolut imposibilă la măseaua de minte. Și asta pentru că are încredere în mâna lui sau n-are în a altora.

Citeste si:  Trucuri simple si reusite pentru o excursie extraordinara la munte

PR-ist – lumea crede că ăștia sunt niște tobe de politețe și limbaj bine echilibrat pentru a se face înțeleși. Mai ales mamele cred asta, în parte pentru că nu știu ce-s alea pablic rileișăns. În fapt, sunt niște câini care latră idioțenii, gata oricând să mănânce cât rahat e nevoie (pot lua și la pachet) ca tu, privitor și ascultător ad-hoc, să prinzi ideea.

Frizer – mulți se gândesc că tipii ăștia se tund singuri. “Hei, poți să ți-l faci șuvițe singur și apoi să-l iei în scădere?” “Da, cum să nu, sunt un elastic când vine vorba să folosesc foarfeca uitându-mă într-o oglindă din spate a cărei imagine e reflectată sub ochii mei. Nicio problemă, ca o flegmă de TBC-ist!”. Dacă se rade în cap ori doar tunde zero, la dracu’! oricine poate asta. Dar dacă e ceva mai mult… cel mai probabil se va tunde zero pentru a nu-i lăsa nimic unui coleg de breaslă.

Jurnalist – mă mir că nimeni nu-l întreabă pe tipul ăsta: “Hei, tu chiar îți scrii singur articolele?!”. “Nu, nicidecum! Am un popor de hamsteri ascunși într-un sertar, ăia fac toată treaba. Bagă ironii, glume, talent. Eu le dau mâncare și iubire.”

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *