Ce este social media

 Social media este o frază folosită foarte mult în ultimul timp pe toate blog-urile de specialitate, dar nici unul din aceste bloguri nu explică concret ce este și ce reprezintă social media.

Cea mai bună metodă de a defini social media este acea “divide” acest concept. Media este un instrument comunicațional, la fel că un ziar sau un post de radio, deci în mod normal social media ar fi un instrument de comunicare.

În termenii Web 2.0, social media ar fi reprezentat nu doar de site-urile care doar îți oferă anumite informații, ci de  site-urile care interacționează cu ține în timp ce îți oferă informația respectivă. Această interacțiune poate constă atât în faptul că respectivul site să îți ceară opinia despre informația respectivă sau să îți permită să votezi articolele/paginile respectivului site, dar această interacțiune poate fi și foarte complexă, cum este cazul ” blogdecinema.ro “, un blog care îți recomanda filme care merită văzute, pe bază ratingului oferit de critici și multe alte persoane.

Social media este exact că o stradă cu două sensuri, te ține la curent cu ultimile noutăți din domeniile care te interesează, dar îți permite să îți dai și opinia ta despre respectivele informații.

Acum că am clarificat problema legată de subiectul ” ce este social media “, am să dau și câteva exemple de site-uri care fac parte din social media.

Citeste si:  Top trei greseli majore ale magazinelor online in social media

Mai jos am alcătuit o lista a site-urilor care intră în categoria social media website:

 •      Social Bookmarking. ( Del.icio.uș, Blinklist, Simpy ) – interacționare prin tagg-area diverselor siteuri și prin căutarea informațiilor prin intermediul siteurilor tagg-ațe de alți utilizatori !
 •      Social News. ( Digg, Propeller, Reddit ) – interacțiunea are loc prin votarea articolelor și comentarea acestora !
 •      Social Networking. ( Facebook, Twitter, Hi5, Last.FM ) interacționezi prin adăugarea de prieteni, comentarii pe profilele lor, alăturându-te anumitor grupuri și prin a luă parte la diverse discuții !
 •      Social Photo and Video Sharing. ( YouTube, Flickr ) – interacțiune prin distribuirea de poze sau videoclipuri și prin comentarii la postările celorlalți ușeri !
 •      Wikis. ( Wikipedia, Wikia ) – interacțiune prin adăugarea de articole și editarea articolelor existențe !
 •      Blogs  ( personale sau nisate ) – interacțiune prin intermediul articolelor postate de posesorul blogului și prin intermediul comentariilor. În cazul blog-urilo interacțiunea are loc atât cu autorul blogului prin articolele scrise de acesta, cât și prin comentariile acestuia, dar și cu cititori respectivului blog, tot prin intermediul comentariilor !

În concluzie pot spune că orice site care te invită să interacționezi cu site-ul și vizitatorii respectivului site, intră în zonă și în definiția social media !

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

NoLimit

Sunt nascut in 1993, blogger de aproximativ 2 ani.... Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

4 thoughts on “Ce este social media

 • februarie 25, 2013 at 9:51 pm
  Permalink

  Sfat: invata cand se scrie ,,acea" si cand se scrie ,,aceea" si apoi apuca-te de postari;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *