Cele mai periculoase drumuri din lume

Orice conducător auto are şansa să conducă pe drumuri mai bune şi mai puţin bune. Oricum aceştia pot da peste drumuri foarte periculoase, unde rata accidentelor este uimitor de mare şi unde cea mai mică manevră greşită le poate aduce moartea. Clar aceste drumuri sunt pentru conducătorii cu experienţă.

E greu să ne imaginăm câte drumuri periculoase ar fi în lume. Am auzit că ar fi peste 100 de astfel de drumuri, însă cele de mai jos sunt cele mai cunoscute.

Stelvio Pass Road, Italia

Estul Alpilor Italieni este o zonă ce îţi taie respiraţia. Şoseaua în zig-zag ce se întinde pe 1,7 mile este uimitoare, dar parcă te face să vrei să iei un avion ca să treci Alpii.

Trollstigen, Norvegia

În traducere, Trollstigen înseamnă “Scara Trollului”. Un drum atât de îngust încât încape o singură maşină şi aşa de şerpuit încât ameţeşti, , pe lângă pericolul căderilor masive de roci, acest drum provoacă stări de ameţeală încât nu mai poţi conduce.

Col de Turini, Franţa

North Yungas Road, Bolivia

Taroko Gorge Road, Taiwan (Chungheng)

Los Caracoles Pass, Anzi

Lena Highway, Rusia

Guoliang Tunnel Road, China

Atlas Mountains Road, Maroc

The Way to Fairy Meadows, Pakistan

Grimsel Pass, Elveţia

Ia spuneţi dragi cititori… aţi mere pe drumurile astea? Pe care nu aţi conduce niciodată?

Citeste si:  Râd de-o viață!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Kathy

Descrierea satirica a lui Kathy . Presupun ca ea isi imagineaza Iadul ca fiind o insertzie a unui portjartier negru cu dantela violet printre visine cu coniac invelite in pralina. Toate acestea , introduse fiind intr-un balon roz cu floricele aurii si zburand spre Cloud #9. E singura dracoaica de pe dc pe care n-am vazut-o sa simta vreo nevoie sa urle cat e ea de desteapta si cred ca tot singura care atunci cand a trebuit, nu a dat inapoi , dar a zis adevarul nu numai raspicat dar si gol-golut si gata de dat pe spate. Mai ales pe teme deocheate, spune niste chestii asa de lucide incat majoritatea interlocutorilor sai, raman suspendati intre excitare,aprobare si revenire brusca la realitate. In corzi adica. |Va invit pe blogul meu Jurnalul lui Kathy| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

One thought on “Cele mai periculoase drumuri din lume

  • decembrie 12, 2012 at 11:16 am
    Permalink

    Eu as conduce. Daca am reusit sa parcurg Transalpina, pot si pe astea :D Dar eu nu inteleg o chestie: cum se face ca Transalpina nu e pe lista? Ca si ala este destul de periculos, prin mai nu avea nici parapeti (nu stiu daca acum are); de obicei drumurile de la munte, cu serpentine, sunt periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *