Barmaniada revine! Etapa bere și vin

Cea mai complexă competiţie de bartending din România revine, marţi, 9 octombrie 2012, ora 20.00 cu o a doua probă şi anume măiestria prezentării vinului cu îndemânarea servirii berii. Mai jos comunicatul de presa din partea organizatorilor plus câteva detalii în caz că aţi ratat prima ediţie Barmaniada – Etapa de Speed Service.
București, octombrie 2012: Începând de anul acesta, BARMANIADA, cea mai complexă competiţie de bartending din România, reunește, într-o nouă probă de excelenţă în cursa pentru titlul de Barmanul Anului, măiestria prezentării vinului cu îndemânarea servirii berii.

Marți, 9 octombrie 2012, ora 20.00, în cadrul Etapei de bere și vin, barmani din toată țara vor răspunde acestei noi provocări, demonstrându-și în faţa juriului de specialitate şi a publicului, atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.

Concurenții vor susţine o probă teoretică cu întrebări despre istoria, servirea optimă, tipurile și caracteristicile vinului și ale berii. Dificultățile lansate de proba de bere apar la degustare, unde barmanul trebuie să recunoscă tipul de bere și materia primă. Iar la proba de vin, se va puncta capacitatea barmanului de a prezenta și de a servi cât mai profesionist, dar și originalitatea în prepararea unui cocktail pe bază de vin.

„Este greu să stăpânești acest domeniu vast și fascinant al bartendingului. Fiecare etapă a competiției este una de învăţare, atât pentru concurenţi cât şi pentru organizatori. Prin această nouă abordare ne dorim să testăm cât mai exact aptitudinile concurenților. Am hotărât să creăm probe de competiție care să implice atât competențele unui somelier, cât și abilitățile unui maestru berar. Astfel, barmanii interesați de arta vinului vor fi provocați să cunoască cultura de a prepara şi a servi bere, și vice versa”, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiţiei.

Citeste si:  Târg de bijuterii

BARMANIADA a pregătit mai multe momente speciale, atât pentru participanți cât și pentru public. Competiția se va deschide cu un spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere, spre deliciul tuturor susținătorilor. Pentru pasionați, organizatorii au pregătit un workshop, unde barmani recunoscuți vor prezenta rețete proprii de cocktailuri cu bere. Delicioasele cocktailuri vor fi completate cu o selecție de beri rar întâlnite în România, cuprizând ale, larger și beri de fermentare spontană.
De asemenea somelieri recunoscuți vor susține prezentări și degustări cu 2 vinuri speciale: Jacobs Creek, cel mai apreciat vin din Australia și Santa Margherita, un renumit vin italian. În cinstea câștigătorilor, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești, va sabra o imensă sticlă de șampanie Mumm Magnum, folosind aceasta tehnică spectaculoasă, patentată încă de la începutul secolului XIX, de către trupele imperiale ale lui Napoleon Bonaparte.

Jurizare şi premii

Juriul va urmări respectarea paşilor de servire, tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar şi modul în care barmanii vor reuşi să prezinte băuturile.

Din juriu vor face parte Sergiu Nedelea (unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești), Cristian Grigore (somelier), Marjan Kukuneshoski (Barmanul Anului 2009), Marian Porumb (Barmanul Anului 2011).

Citeste si:  Cafea și Cocktailuri cu personalitate la Barmaniada 2012

Cei mai buni trei barmani vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € şi locul III – 150 €. Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000 de Euro și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Etapa de bere și vin este cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:

  • Barista – noiembrie
  • Mixologie – noiembrie
  • Working Flair & Exibition – decembrie

Cu o participare a concurenţilor din toată ţara, organizatorii îşi doresc acoperire la nivel naţional. Prin urmare, anul acesta, competiţia va beneficia şi de transmisie in direct, realizată cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.
BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010 şi Marian Porumb în 2011.

Citeste si:  Barmaniada. Câştigatorii Etapei Bere si Vin

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFE
Eveniment susţinut de: JAMESON
Parteneri: JACOB’S CREEK, MARTELL, G.H MUMM, SANTA MARGHERITA, DONCAFE, AQUA CARPATICA, HAMILTON BEACH, SIROPURILE 1883
Parteneri media: Winetaste.ro, Blogdebere.ro, Beerocracy, Bewhere, Yuppy.ro, 9am, Realiatea.net, Iqads, Metropotam, Gastromedia, Barstein.ro, Blogevent.ro, 24fun.ro ,tophospitality.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *