Brânză bună în burduf de câine

Cine nu se simte deloc în expresia “Brânză bună în burduf de câine”, nu a fermentat îndeajuns la istoria neamului nostru. Şi înainte să vă ţin o lecţie de istorie, să vorbim despre oieri, boieri şi faptul că lăsăm prea mult de la noi, neaplicand decât arareori sintagma “Frate, frate, dar brânza-i pe bani”, să facem o comparaţie.

Nu ai vrea să te trezeşti într-o dimineaţă, să iei un platou plin de brânzeturi simandicoase (cu cât mai puturoase cu atât mai bine), nişte struguri albi sau roşii, o sticlă bună de vin şi să-ţi petreci timpul discutând despre toate şi despre nimic cu prietenii în grădină, aşteptând să înceapă ziua?
Preferi o ceapă degerată, o bucată de slănină afumată, brânză de burduf autentică sau caşcaval şi să mergi la coasă, mă scuzaţi, la tuns iarba din faţa casei?

Cine face diferenţa între mine şi un franţuz fandosit? Ceilalţi, eu, sau brânza piperată de păreri inadecvate?
Eu sincer nu mă uit la oameni după cum se îmbracă sau ce mănâncă. Pot foarte bine să înceapă dimineaţa cu un pahar de şampanie şi caviar pe pâine sau să rumege iarba. Dar îmi place în mod deosebit să-mi petrec timpul cu oameni de calitate care apreciază o discuţie brânzoasă!

Da, toată lumea cunoaşte, sunt un mare fan brânză şi dacă aş putea, aş mânca doar asta pentru restul vieţii.
Indiferent că sunt produse tradiţionale româneşti: caş, caşcaval, brânză de burduf, urdă, de oaie, de vacă, de capră, sau italiene: Feta, Provolone, Parmesano, Ricotta, Gorgonzola, Mascarpone, spaniole: curado, semicurado, Manchego, olandeze: Gouda, Edam, englezeşti: Cheddar, elvețiene: Gruyere şi ah, franţuzeşti: Brie, Bleu, Camembert, Emmental, Roquefort, toate sunt extraordinare!

Citeste si:  CRM Design şi pasiunea născută din altă pasiune

Nu există mai mare impediment decât să fii intolerant la lactoză, să mănânci doar cu privirea!
Pasiune întinsă pe o baghetă, adulmecată la mic dejun, prânz şi cină!

Revenind la oile noastre, apreciaţi mai mult ceea ce sunteţi, ce mâncaţi, respectaţi-vă.
Am prins iz de mucegai şi nu ne mai serveşte nimeni, nici măcar la aperitiv!
Brânziţi în voie idei de bine!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Rus Bianca

VMR, in traducere libera, viitor mare regizor :) |Va invit pe blogul meu Rus Bianca| |Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *