Cafea și Cocktailuri cu personalitate la Barmaniada 2012

Marţi, 20 noiembrie, începând cu orele 20:00, la Palatul Ghika, cei mai talentați barista se vor întrece în arta cafelei, iar miercuri, 21 noiembrie, la aceeași ora, barmanii își vor demonstra talentul prin crearea și prepararea de cocktailuri inedite.

Ambele etape se vor bucura de prezența a doi invitați speciali, personalități recunoscute în industria bartending-ului european: Nora Smahelova, membru certificat al juriului World Barista Championship, și Marian Beke, barman și trainer internațional de renume. Cei doi invitați vor juriza competiția la nivel înalt, în calitate de membri oficiali ai juriului Barmaniada.

Etapa de Barista îi va reuni pe podium pe concurenții care vor demonstra atât măiestrie în prepararea și servirea cafelei, cât și o cunoaștere avansată a culturii acesteia. Aceștia își vor expune îndemânarea și cunoștințele în fața juriului, prin prepararea și servirea corectă a 4 espresso, 4 cappuccino și 4 băuturi pe bază de cafea, într-un interval de 15 minute, și prepararea a două Irish coffee în 5 minute.

Emoțiile și adrenalina vor lua o nouă formă miercuri, 21 noiembrie, în cadrul penultimei etape a competiției: Etapa de Mixologie.

În finala acestei etape, concurenții vor parcurge 3 probe: Shot -Tails, Cocktail Concept și Jameson Perfect Serve. Creativitatea în folosirea aromelor, metoda de preparare a cocktailurilor şi modul în care barmanii vor reuşi să interacţioneze cu juriul în timpul probelor, prin prezentarea și servirea reţetelor proprii, va desemna cei mai buni mixologi.

Citeste si:  Transilvania Music Event

Pe parcursul celor două zile consecutive ale competiției, Palatul Ghika va fi totodată și gazda unui târg de specialitate dedicat pasionaților din domeniul bartending-ului. În cadrul târgului, expozanții vor cuceri audiența cu produse, prezentări și degustări inedite. Alături de expunerile detaliate ale ofertelor de spirtoase, vizitatorii interesați de serviciile disponibile în industria HoReCa vor beneficia și de o prezentare de soluții logistice complete. Spre încântarea publicului, expozanții vor susține sesiuni speciale de cupping, degustări de cafea de origini, prezentări și recomandări de metode de preparare a cafelei pentru acasă.

În cadrul fiecărei etape, publicul va avea ocazia să experimenteze gusturi și arome unice, participând la demonstrații cu băuturi neconvenționale create la barurile special amenajate. Pasionații de cultura cafelei pot urmări live cum prepararea acesteia se transformă în artă și cele mai creative desene dau personalitate fiecărui cappuccino pregătit la barul special DonCafe. Iar cel mai nou trend în bartending, conceptul de shot tails, inventat de Jameson, va fi prezent și cu această ocazie, pentru a evidenția particularitățile mixologiei „separate”, prin savurarea succesivă a ingredientelor unui cocktail cu whisky.

Premii

La finalul fiecărei etape, profesionalismul și talentul le vor aduce concurenților care vor ocupa podiumul următoarele premii:  400 € – locul I, 250 € – locul al II-lea, 150 € – locul al III-lea.

Citeste si:  Festival de film evreiesc

Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiţiei, “Barmanul Anului 2012 în România”. Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, în valoare de 1000 € şi, mai ales, de şansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball 2013, în Irlanda.

Deoarece la Barmaniada vor participa concurenţi din toată ţara, organizatorii îşi doresc acoperire la nivel naţional, iar competiţia va beneficia de transmisie live pe site-ul www.barmaniada.ro.

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.
BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010 şi Marian Porumb în 2011.

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFE

Eveniment susţinut de: JAMESON, DONCAFE

Parteneri:,ASTORIA, MCE-Macchine per Caffee Espresso, AQUA CARPATICA, SIROPURILE 1883, HAMILTON BEACH,  FANTAZIA PR BOUTIQUE

Parteneri media: BeWhere!, Yuppy.ro, 9am, Metropotam, Realitatea.net, iQads, Barstein.ro, 24fun, Blog de Bere, Gastromedia, BlogEvent.ro, Radiolynx, Vipstyle, Afterhours, Tophospitality.ro

Citeste si:  LEADERS School

Pentru informaţii suplimentare:

Site web:

Facebook: https://www.facebook.com/Barmaniada

Persoană contact: oana.candit@fantaziapr.ro

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Luciana Corlan

Sunt Lucianna. Viitor traducător și cinefil tot mai înrăit. Mă puteți citi și pe Lucianna.Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *