Să citim de pe pietre și scoarță de copac, dacă PC nu, și nici smartphone

Cum ar fi lumea fără Internet? Păi, mult mai restrânsă, mult mai întunecată și mult mai ciudată. Pentru acei oameni nu, ar fi lumea normală, dar știind ce poți avea, cu greu te mai întorci, fie și doar cu imaginația, într-o lume atât de diferită. Nu spun că omul nu poate trăi fără calculator sau telefon, a reușit asta mii de ani, dar îi merge mai bine cu acestea.

Eu nu m-aș lipsi de facilitățile lumii moderne, nu le-aș putea ignora știind că ele există și pot fi folosite. Și zic asta cu referire la procesoare de ultimă generație, până la un smartphone suficient de bun pentru a-l căra în buzunar. Poate că aș citi mai multe cărți, dacă n-aș avea aceste echipamente. Dar, atenție! cărți, că de citit citesc destul de mult și așa. De fapt, oamenii, chiar și cu studii medii, au ajuns să citească mai mult odată cu calculatoarele.

Eu probail că aș fi scris, dacă nu aș fi avut calculator, dacă nu l-aș fi putut procura de la un magazin online. Și aș fi scris fițuici, ciorne, aș fi ucis zeci de copaci sub tocul sau stiloul meu deloc gingaș și mai rar atent la dozajul cernelei. Poate aș fi scris și la ziar, chinuindu-mă cu mașini de scris imense, cu zgomotul ăla aproape ca o picătură chinzească. Și aș fi citit mai multe cărți. Dar nu-s mai prost nici așa, doar mai rapid. Caut ceva, aflu imediat, vreau să ajung undeva, am adresa la câteva click-uri sau atingeri distanță. Ehe, ce-aș mai fi așteptat eu după un porumbel călător, dacă n-ar fi existat altceva.

Citeste si:  Stiri din tehnologie

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *