Stocarea cu capul în “nori”

Mă bucur că am prins vremea frumoasă a unităților de stocare și a calculatoarelor. Vremea în care acestea au devenit portabile, hard disk-urile au devenit mai mic, mai încăpătoare, dar mult mai ușoare. Dar acum vine un nou val, și anume stocarea în “nori”, adică cloud computing. Google oferă așa ceva, acum în spațiu de 10 GB, Amazon iar vine cu așa ceva, iar totul pare mai frumos.

Nu mai ai nevoie de hard disk-uri mari, de spații de stocare pe care să dai mulți bani. Unele sunt gratuite și dacă nu te satisfac, dai un ban și obții ceva mai mult. Așa se face, deși la un magazin online încă mai găsești niște produse bune, niște clasici în viață (bine, îi vom numi clasici peste câțiva ani). Asta e viziunea mea pentru spațiile de stocare: totul în cloud. Ai un calculator, un smartphone, accesezi tot ce deții cu un touch distanță. Bine, Internetul ar fi o problemă, dar prevăd că va ajunge să fie pe atât de bun pe cât era și telefonia fixă. Și Internetul scade la preț, scade pe măsură ce devine mai rapid. Ăsta da noroc pentru 2012.

Chiar dacă mai vezi câte o ofertă HDD extern, sună bine doar pentru când nu ai Internet. Deocamdată, România nu stă perfect la acoperire online, dar recuperează. Cel mai frumos va fi peste câțiva ani când puterea de înmagazinare nu va mai reveni decât unor ferme de servere. Acolo vor fi informațiile, identitatea, dar, atenție! nu este pentru paranoici.

Citeste si:  Nebun după control

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Sfântu' Așteaptă

Un om divin de-al dracu'. A mai scris și AICI. Dacă îți plac articolele mele, abonează-te la feed-ul RSS Blog Event.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *