Viața cu lumini colorate

Lumina este foarte importantă în viața noastră. Iar cele mai importante sunt luminile mici, care ne inveselesc întunericul.

O vorbă a lui Paler, Octavian, nu Jean, spune așa: „Nu subestima niciodată lucrurile mici: o lumânare poate face ceva ce soarele nu a făcut niciodată, să lumineze în întunerc.”

Eu, una, am o pasiune pentru luminile mici: lumânări, veioze, lămpi de aromoterapie, lămpi cu senzori. Nu știu de când…

Îmi aduc aminte totuși de prima mea veioză, de pe la 8 ani, la care citeam până mă dureau ochii în copilărie, și pe care o lăsase în apartament fostul proprietar. Îmi amintesc și de lampa cumpărată de mama, pentru holul mic, să nu ne fie teamă să mergem noaptea la baie. Și de prima veioză cumpărată cu banii mei, la facultate, să pot lucra noaptea fără să deranjez fetele din cămin. La vremea aia, mică, simplă, cu mecanism de prindere, ca să o agăț de masă ori de pat, în funcție de nevoi. O înveleam cu folie de aluminiu, pentru că dădea o lumină foarte puternică, ce trebuia direcționată cumva.

Între timp, mi s-au mai rafinat gusturile. Am lumânări mici, colorate și parfumate, și visez în secret la o lampă de birou ceva mai sofisticată, colorată, portocalie poate, să o pot asorta la micile accesorii de birou din sufragerie.

Citeste si:  Profesorul, un psiholog?

Pentru dormitor cred că aș alege o lampă cu lavă, la care să mă uit până adorm. Tot ceva în culori calde, bineînțeles, pentru că mă liniștesc.

lampa

La urma urmei, nici un accesoriu de apartament, sau ornament, cum vreți voi, nu mi se pare mai liniștitor, mai vesel, mai calm. Nimic din ceea ce posed nu îmi dă sentimentul de „acasă” mai bine ca o lumină, sau ceva ce reflectă vesel lumina. Cred că, în adâncul sufletului, am rămas fetița care eram în copilărie, iar astfel de obiecte mă fac să mă simt în siguranță…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Luciana Corlan

Sunt Lucianna. Viitor traducător și cinefil tot mai înrăit. Mă puteți citi și pe Lucianna.Daca iti plac articolele mele aboneaza-te la  RSS Feed-ul Blog Event !|

One thought on “Viața cu lumini colorate

  • februarie 28, 2013 at 12:28 pm
    Permalink

    Prima mea veioza era … ca o nava de extraterestri :)) Mare, rotunda. Era de pe vremea studentiei parintilor mei, inca o mai am, e pe pe un dulap, in camera, destul de prafuita. Ceea ce imi aminteste ca trebuie sa-i gasesc o cutie. E inca functionala, desi butonul de aprindere/stingere a fost inlocuit de vreo 2 ori si acum tot rupt e :)) Mi-ar placea o lampa colorata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *