Carnea in vitro, de la cercetare la realitate

Observam un avant a ceea ce tehnologia inseamna si cu fiecare perioada un alt gadget, o alta aplicatie menita sa ne capteze atentia in prima faza, sa se dovedeasca practica ca mai apoi sa o “adoptam” ca parte din viata noastra pentru ca ne usureaza munca. Cu siguranta nu te-ai gandit cum ar fi mancarea facuta in laborator, carnea in vitro. O cercetare ce acum aduce si un produs finit carnea in vitro va fi senzatia serii la un eveniment in Londra.

Cum se produce carnea in vitro?

In prima faza se va face o recoltare de la abatoare de tesut, celule ce se gasesc in ceafa animalului. Din aceasta sursa mii de celule vor dezvolta ceea ce in final va deveni carnea buna de consum. Desi daca e sa ne luam dupa declaratia chiar celui care a lucrat la acest proiect intentia nu a fost sa se creeze o alternativa pentru partea de gastronomie carnea in vitro nu prea are gust. Desi savoarea nu exista insa se garanteaza consumul bun.

carne in vitro

Partea buna a proiectului

Carnea in vitro desi este un proiect inca la inceput, cu nevoi de dezvoltare, de cercetare intensa, fonduri si timp pentru a se imbunatati poate asigura necesarul de carne de consum global. Cresterea populatiei aduce cu sine un consum mai mare de carne si fata de cresterea animalelor si ceea ce implica ca si proces pana cand carnea va deveni numai buna de cumparat carnea in vitro va reduce consumul de energie, de gaze. Eficient fara doar si poate.

Citeste si:  Mai citesc tinerii in ziua de azi?

Suna si ciudat si este si o mare diferenta intre carnea traditionala si cea de tip vitro. Insa cu siguranta ca scepticismul  de inceput va fi spulberat de indata ce se vor constata beneficiile. Deocamdata fiind in premiera carnea in vitro va deveni aliment de consum pentru un pret exorbitant, estimat la 250 de mii de euro pentru doar cateva grame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *