O decizie grea dar salvatoare: masectomia

Din cauza unor gene care predispun o persoana la dezvoltarea de celule canceroase o decizie luata in prealabil pentru a minimaliza acea posibilitate vine o data cu un soc emotional, psihologic si de estetica. Masectomia presupune extirparea glandelor mamare partial sau total. Socant inca de la bun inceput este totusi ceea ce poate salva viata. Angelina Jolie este numele rasunator care a ajuns in punctul de a impartasi propria experienta in ceea ce priveste masectomia pentru a deveni un exemplu in acest sens.

Ce implica masectomia

In sensul concret se vor inlatura glandele mamare daca in urma unor teste exacte ca cele de genetica vor demonstra ca exista un procent mare ca si risc ca in timp cancerul sa se dezvolte in aceasta parte. Este si cazul actritei Angelina care avand 85% sanse in viitorul apropiat sa fie diagnotizata cu cancer la san a optat pentru masectomie si a redus riscul la 5%. Operatia in sine si perioada de recuperare aduce oarecum acelasi soc ca si in cazul unei bolnave de cancer la san pentru ca ideea de a face un lucru atat de dramatic este fara egal in planul psihologic.

masectomia

Desigur ca in timp realizarea faptului ca sanatatea ta este salvata si cu multiple optiuni ca in chirurgia estetica sa se realizeze o reconstructie a sanilor castigul este pe termen lung. O consiliere permanenta, un sprijin total, aportul celor din jur si in special al familiei este doza de care o persoana intr-un astfel de caz are nevoie.

Citeste si:  Cum a aparut pixul? Scurt istoric

Cazul care a zguduit lumea

Cand nimeni nu banuia nimic Angelina si partenerul sau au dezvaluit ceea ce cu putine luni in urma s-a intamplat. Dubla masectomie la care actrita a fost supusa a fost un rau necesar pana la urma, mostenind de la mama sa gena de cancer. Si inca mai exista un risc, conform genelor sale avand risc si de cancer ovarian.

Cu cata putere ai putea lua o asa decizie cand inca esti un om sanatos?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *