Statut de femeie in comunitatea mulsulmanilor

Diferentele de cult, religie si educatie nu tin de judecata insa pentru cei din exteriorul cercului se rezuma la o surpriza de proportii. Ceea ce unii vad ca si normalul situatiei este pentru altii iesit din comun. Iar cand vine vorba de musulmani si comportamentul, statutul de femeie lucrurile sunt cu mult peste limita de intelegere a multora dintre noi.

Statut de femeie

Stim cu totii ca in numele religiei femeile nu au voie sa isi arate trasaturile. Intr-o oarecare masura depinzand de barbat care va decide cat de mult va scoate in evidenta sau nu unele ajung sa poarte acea burka care acopera totul si numai partea de ochi este vizibila, dar in spatele unui voal. Supusa din toate punctele de vedere pentru ei se traduce prin a avea grija de aceasta fiinta blanda a carui scop in viata este grija fata de sot si de a procrea. Insa aprecierea este pentru cele care vor da nastere unui baiat.

femei_musulmane

In ceea ce priveste comportamentul lor nu numai ca se afla sub autoritatea sotului dar bataia este o modalitate de a o “tine in fra” daca se poate mai mult decat atat. Un interviu recent cu clericul musulman Sad’d Arafat dezvaluie lucruri uimitoare a ceea ce corectia fata de femeie in viziunea barbatului musulman inseamna. Ca un plan bine pus la punct, cu detalii specifice si pentru ca in aceasta cultura asta se dicteaza bataia este o ultima alternativa caci o atentionare in prealabil se necesita.

Citeste si:  Are varsta influenta asupra intalnirilor?

Faptul ca “exista o eticheta” in a lovi o femeie si ca nu se face oricum nu este de fapt un gest premeditat? Numai o nota comparativa cu ceea ce multe femei in lume traiesc face ca statutul de femeie musulmanca sa fie unul nu atat de intens dicutat pe aceasta tema: nu ai voie sa o ranesti concluzioneaza acelasi cleric.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *