Cheltuieli vs economie- cum sa cresti IQ-ul financiar

Cu totii am trecut la un moment dat printr-un impas financiar. O perioada cand a trebuit sa te scuturi de lacrimi si sa gasesti o modalitate de a te redresa. Cei mai multi se plang de cati bani castiga cand de fapt interesul ar trebui sa fie pentru ceea ce iti ramane din salariu. IQ-ul financiar este o necunoscuta pentru multi insa o viata prospera implica o atentie mai mare pentru acest aspect.

IQ-ul financiar

Ce cheltuieli ai si cum IQ-ul financiar te ajuta

Din fiecare salariu lunar ai de platit taxe si facturi. Sunt absolut necesare. La acestea se adauga cumparaturile de nevoie si nu prea, iesiri in oras, benzina la masina, o noua rochita, bani de o nunta si povestea continua. Ajungi la fundul sacului cum spune o vorba populara. Insa acolo unde IQ-ul financiar lucreaza vei putea gestiona totul mai bine. Astfel ca excluzand ceea ce nu este absolut necesar poti sa pui la ciorap si pentru zile negre. Practic IQ-ul financiar te ajuta sa cheltuiesti mai putin decat ceea ce castigi.

O mica organizare, o imbunatatire pentru IQ-ul financiar

Cateva sfaturi te pot organiza mai mult decat crezi. Poti sa le ai in vedere ca si principii in viata. Pana la urma nu ai nimic de pierdut. Astfel ca pentru a putea gestiona mai bine ceea ce cheltuiesti si cum sa te descurci luna de luna IQ-ul financiar trebuie cultivat astfel:

  • Fondul de rezerva. Oricat de putin conteaza. Exerseaza cu maruntis pentru ca mai apoi sa devii destul de responsabil pentru a pune la ciorap bani de care sa uiti practic.
  • Scapa de imprumuturi. Poate ca este o prima regula. Si desi ti se pare ca rata lunara este mica pe termen lung inseamna mult mai mult decat ai cheltuit de fapt.
  • Investitii care sa merite. Grijile zilnice te aduc in punctul in care sa iti doresti noi electrocasnice, noi hainute. Dar unde nu este un strict necesar gandeste-te ca este o investitie din care nu scoti profit.
Citeste si:  5 criterii de alegere a unui magazin de piese auto online

Desi pentru fiecare in parte situatia difera regula de aur ramane aceeasi, de a cultiva ceea ce inseamna IQ-ul financiar si de a fi responsabil la fiecare pas.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *