Cladirile viitorului, constructiile ce iti iau ochii

Mai toate domeniile se adapteaza la nou, la modern. Mai devreme sau mai tarziu se va ajunge in punctul in care totul va fi schimbat. Ramane insa ceva din trecut si anume placerea si aprecierea fata de tot ceea ce este maret. In domeniul constructiilor asta se intampla de fiecare data. Cu cat este mai mare cu atat are mai multe sanse sa intreaca oarecum alte si alte constructii, sa detina titlul onorant de cea mai inalta cladire din lume sau cea cu un design unic- acestea sunt cladirile viitorului.

Cladiri impresionante

Momentan cea mai inalta cladire din lume este titlul detinut de Burj Khalifa, o cladire care din 2010 incoace inca isi pastreaza aceasta pozitie. Masoara nu mai putin de 829,8 metri; insa nu se stie cat va mai rezista sub aceasta titulatura caci Kingdom Tower, din Jeddah, Arabia Saudita se anunta promitator din acest punct de vedere. Initial chiar s-a dorit ca inaltimea sa despaseasca 1 kilometru si jumatate dar pentru faptul ca solul nu suporta o astfel de greutate s-au rezumat la o mie de metri.

cladirile viitorului

Si oricat de atragator ar suna dificultatea vine nu numai din planul in sine ci si din nevoia de a adauga liftul spre exemplu. Pentru o asemenea inaltime numai cablurile de sustinere sunt atat de grele incat in multe dintre cazuri s-a renuntat la proiect din aceasta pricina.

Citeste si:  Dust Over the City de A. Langevin

Cladirile viitorului in conturarea unui nou oras

La fel de surprinzator este si proiectul orasului pe verticala. Se intampla in Japonia acolo unde se intalneste de altfel si problema spatiului. O structura piramidala care sa gazduiasca peste 240,000 de spatii pentru locuit si peste 2000 de hectare de pamant pentru a sustine agricultura. Pentru ca desi totul suna a SF astfel de cladiri nu uita nici de partea necesara de alimentatie bio. Si cum populatia este in crestere se va pune accent pe o asa zisa “ferma urbana”, adaptata modernului ca si constructie insa fara sa excluda poate ceea ce defineste originile umane.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *