Filme despre a fi in pielea altcuiva

13_going_on_30

Observăm o temă destul de frecventă în filme despre cum e să fii în pielea altcuiva. Există un moment în care se îndeplineşte o dorinţă, fie se întâmplă altceva fantastic şi are loc schimbarea.

Ȋn “The Change-Up” (2011), avem de-a face cu îndeplinirea unei dorinţe. O fântână îndeplineşte dorinţele a doi prieteni: fiecare are de acum viaţa celuilalt. Deşi ei nu ştiau ce avea să se întâmple a doua zi dimineaţa. Aşa află fiecare cât e de grea de fapt viaţa celuilalt, plus că trebuie să înveţe pe parcurs cum să se comporte. E vorba de o comedie.

Ȋn “Switch” (1991), schimbarea e şi mai şi: un bărbat va deveni femeie, după ce, ucis fiind de una din prietenele sale, ajunge în rai şi nu există loc pentru el. Astfel, este trimis pe pământ sub înfăţişarea unei femei pentru a vedea cum e să se poarte bărbaţii cu ea cum s-a purtat şi el cu femeile.

O schimbare din copil în adult apare în filmul “13 Going on 30” (2004). Unei fetiţe de 13 ani i se indeplineşte dorinţa de a avea 30 de ani peste noapte. Ea însă are tot mintea unei fetiţe de 13 ani. Observăm cu această ocazie cum lumea adulţilor de 30 de ani nu e chiar atât de diferită de a copiilor de 13 ani. Şi adulţii pot fi în multe situaţii copilăroşi.

Citeste si:  Festival de film evreiesc

Acestea sunt doar câteva exemple de filme care ne oferă ocazia de a înţelege mai bine pe altcineva şi de a privi propria viaţă prin altă perspectivă.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *