Filme care stârnesc interesul pentru ceva

Sunt acele filme care, prin povestea pe care o prezintă, ne stârnesc interesul pentru viaţa unui pictor, a unui scriitor, pentru balet, pentru un roman şi nu numai.

Astfel de filme sunt „Frida” (2002) despre viaţa pictoriţei Frida Kahlo, „The Hours” (2002) despre viaţa scriitoarei Virginia Woolf, „Black Swan” (2010) pentru spectacolul de balet „Lacul Lebedelor”, „Orlando” (2002) pentru romanul cu acelaşi titlu scris de Virginia Woolf, „Elizabeth” (1998) pentru viaţa reginei Elisabeta I a Angliei, dar şi pentru epoca respectivă…

De câte ori nu ne-am dorit să citim o carte pentru că ne-a impresionat ecranizarea după ea? Acelaşi efect îl poate avea şi un film pentru trezirea interesului pentru o perioada istorică, pentru misterele acelei epoci, pentru obiceiuri, pentru romanele care zugrăvesc acea epocă. Putem afla şi despre anumite profesii care să ne stârnească interesul tot din filme – spre exemplu, vizionând filme despre Sigmund Freud ni se poate dezvolta interesul pentru psihanaliză şi pentru profesia de psihanalist.

De ce au filmele un astfel de efect? Pentru că, fiind totul vizual, are parcă mai mult impact. În plus, totul se leagă de o anumită doză de ficţiune. Cui nu-i plac poveştile? Cine nu are nevoie de poveşti? Când şi-au pierdut ele farmecul? Există poveşti pentru orice vârstă. Dacă ne încântă descoperirea unor autori, domenii fascinante, profesii, epoci, iată poveştile pentru noi! Dacă în trecut poveştile circulau pe cale orală, acum mediul s-a schimbat, acum filmele au cel mai mare impact. În plus, orice prezentare eficientă are un impact puternic asupra publicului. Acest efect îl are un film.

Citeste si:  Ce faci sa ai o relatie sanatoasa?

Pentru voi ce hobby a început cu vizionarea unui film?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *