Estimarea costului reparatiilor auto

Toti soferii s-au confruntat cu marea problema cand masina trebuie dusa la mecanic. Evitarea reparatiilor auto nu este posibila, iar tehnica si evolutia ei continua face ca ele sa devina din ce in ce mai complexe. Desigur, aceasta inseamna ca si gaura simtita in buget dupa o astfel de interventie va fi mult mai mare decat se astepta. E destul de dificil sa faci calculul costului reparatiilor auto, o estimare anuala a cheltuielilor pe care le va provoca masina, mai ales daca apar si evenimente nefericite precum accidentele. Majoritatea soferilor, dar in special incepatorii, nu pot deloc sa faca o estimare, pentru ca nu stiu exact ce factori trebuie luati in considerare in acest sens, sau nu stiu exact cum pot sa mai negocieze tarifele reparatiilor auto in momentul in care masina este dusa la service.

Factori de influenta pentru costurile reparatiilor auto

  • Piesele auto – schimbarea lor poate fi facuta fie datorita uzurii, fie datorita accidentelor, ideea de baza este ca sunt doua alternative posibile. Fie se folosesc piese originale de la producator, care intr-adevar sunt mai scumpe, dar mai durabile, sau piese care nu sunt fabricate de producator – care sunt mai ieftine dar se pot deteriora mai repede. In zilele noastre se pot gasi multe variante pentru achizitionarea de piese pentru toate tipurile de masini. Oferta este foarte bogata si in mediul online, de exemplu poti gasi pentru masina ta piese audi stoauto aici. Si nu numai pentru aceasta marca, si nu doar pentru acest tip de piesa. Piesele pot fi comandate si online si te vor scuti de drumul pana la reprezentanta, de timpul pierdut in acest fel.
  • Taxele reparatiilor auto – sunt un alt factor de care trebuie sa tii cont, preturile nu se schimba prea mult de la un an la altul (daca luam in calcul revizia anuala), asadar va trebui sa fii informat, sa stii exact daca este o taxa fixa sau variabila pe numarul de ore de reparatie.
  • Manopera – factor ce depinde de locatie si de mecanicul care face reparatia, de obicei taxarea se face la ora.
  • Alte cheltuieli suplimentare, neasteptate – de multe ori in cazul reparatiilor auto sunt gasite, pe langa problema pe care vrei sa o remediezi mai sunt gasite si altele, deci poti pune si factorul aleator pe lista de cheltuieli.
Citeste si:  Băncile ne fură

Pentru a mai putea negocia la pret, trebuie sa fii informat despre pretul pieselor de la producator, toate taxele de reparatii, inclusiv manopera si toate celelalte, inainte de a da masina pe mana mecanicului. Mecanicul te va intreba despre conditia masinii, cine o foloseste, cand a fost dusa la revizie sau cand i s-a facut ultima reparatie, modul si scopul in care este folosit autovehiculul. Aceste lucruri trebuie sa i le spui, exista persoane care nu tin cont de aceste aspecte si sunt dispusi sa plateasca oricat fara a da atentie detaliilor, si ajung sa aiba o surpriza neplacuta cand vad nota de plata.

Prospectarea pietei in domeniul reparatiilor auto este o alta tehnica eficienta de reducere a costurilor: te interesezi pur si simplu cat costa reparatia respectiva la diverse service-uri si mecanici auto, si astfel vei putea economisi si bani si te vei asigura ca masina e pe maini bune.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *