Fobii bizare

Mai mult ca probabil ca fiecare dintre noi sufera de cate o fobie sau doua minore, insa vietilor unor oameni sunt in profunzime afectate de temerile pe care le au. Cateva dintre cele mai neobisnuite fobii va vor fi prezentate in cele ce urmeaza, fobii ce urmaresc lumea moderna din ziua de azi. Daca si tu suferi de vreuna dintre aceste fobii, spune-ne si doua despre asta intr-un comentariu mai jos.

Agyrophobia-frica de a traversa strada

Agirofobii se tem sa traverseze strada, autostrada sau alte zone circulate intens de masini si pietoni cum ar fi arterele de circulatie. Acest lucru face pentru acei oameni, un lucru destul de dificil de vietuit intr-un oras. Cuvantul provine din grecescul “gyrus” care inseamna “a coti” sau “a se invarti” pentru ca acesti oameni se tem si evita aglomeratia si traficul.

Aceasta fobie acopera mai multe categorii, in care cei care sufera se pot teme de locuri ca drumurile largi si pana la teama de strazi cu o singura banda de circulatie, si poate fi  inclusa de asemenea si temerea de traversarea prin locuri nepermise sau traversarea strazii prin orice alt loc, chiar si printr-o intersectie dirijata. Aceasta fobie este privita in mod independent de teama de masini.

Citeste si:  10 site-uri pentru testarea performanţei blogului

Mageirocophobia- frica de gatit

Bizara teama de gatit este numita mageirocophobia care vine din grecescul cuvant “mageirokos” care inseamna o persoana pregatita de a gati. Aceasta afectiune poate fi foarte ingrijoratoare si poate duce la obiceiuri nesanatoase de hrana daca persoana respectiva locuieste singura.

Cei care sufera de una dintre aceste fobii de gatit se pot simti extrem de intimidati de oamenii care se pricep la gatit si aceasta intimidare si sentiment de inadecventa este probabil radacina din care li se intampla asta celor care se tem. Daca si tu suferi de mageirokos si vrei sa iti dezvolti totusi cateva abilitati de gatit, ai putea urma sfaturile profesionistilor si ai putea sa incepi mai timid sa gatesti pana cand vei vedea ca nimic rau nu se poate intampla.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *