Facebook vs. Twitter – care e mai bun pentru o mica afacere?

Orice tip de afacere este incompleta fara o strategie corespunzatoare de marketing. In lumea tehnologizata de astazi, site-urile si retelele sociale joaca un rol foarte important in acest sens. Lumea social media este extrem de vasta si este in continua expansiune. Devine din ce in ce mai putin posibil ca o afacere sa supravietuiasca daca nu are o imagine si in mediul online. Cum se spune – nu esti online, nu existi.

Daca intentionezi sa te aventurezi in mediul de afaceri pe cont propriu, trebuie sa stii care din platformele sociale te va avantaja cel mai mult. Unul din scopurile principale ale acestor retele este publicitatea si promovarea. Doi mari giganti in aceasta arena sunt fara indoiala Facebook si Twitter. Intrebarea ar fi care din acestea ar fi de mai mare ajutor pentru o mica afacere? Sa vedem cateva caracteristici ale fiecareia din aceste retele de socializare.

Facebook – pentru ca orice afacere sa mearga bine, un aspect vital este promovarea produselor sau serviciilor oferite. prin urmare, cu aceasta platforma, se poate crea o pagina a afacerii. Este oferit avantajul de a crea relatii si conexiuni directe cu persoanele si potentialii clienti interesati, ai acces la un numar de unelte multimedia precum fotografii, videoclipuri, noutati, linkuri si asa mai departe. Orice informatie postata ramane vizibila, iar update-urile si noutatile aduse pot fi vizibile si pe viitor. Este o modalitate excelenta pentru construirea de relatii interpersonale.

Citeste si:  4 metode de a avea prieteni și când nu ai

Twitter – aduce de asemenea multe beneficii cand vine vorba de marketing. Orice tweet poate deveni viral instantaneu, si pot fi promovate foarte usor strategii de marketing, campanii si inovatii in domeniul in care activeaza afacerea. Neajunsul este aici durata de viata a postarii. Poate ca nu aduce atat de multi prieteni si cunostinte, insa se pot obtine multi followers. Din punct de vedere antreprenorial este mai usor de gestionat si are un acces mai rapid la public.

Verdictul final? Ramane la alegerea fiecaruia. Ideala este combinarea ambelor platforme de social media in asa fel incat sa se obtina maximul de beneficii pe partea de promovare. Avand o mai buna promovare si vizibilitate in mediul online, rezultatul nu poate fi decat unul benefic pentru orice afacere.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Facebook vs. Twitter – care e mai bun pentru o mica afacere?

  • ianuarie 6, 2015 at 11:30 am
    Permalink

    Cheia unei afaceri de succes este publicitatea. Promovarea acesteia prin intermediul retelelor de socializarea este foarte benefica deoarece toata lumea le foloseste , iti poti face noi clienti si poti creste traficul siteului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *