5 motive pentru care iti pleaca vizitatori de pe site

Nu e nimic mai satisfacator decat a avea munca apreciata printr-un comentariu, un like, o distribuire pe retele sociale si asa mai departe. Din pacate, devine din ce in ce mai greu sa obtii aceasta apreciere si atentie din partea vizitatorilor site-ului tau.

Traim in secolul vitezei, intr-o perioada in care informatia este trunchiata, citita foarte rapid, incat pastrarea vizitatorilor pe site pentru o perioada mai mare de cateva secunde devine din ce in ce mai dificila. O statistica destul de inspaimantatoare pentru unii spune ca, in medie, un vizitator pleaca de pe site in 10-20 secunde. Trecem in revista 5 motive pentru care se intampla acest lucru. Daca bounce-rate-ul ridicat este o problema pentru site-ul tau, citeste in continuare!

1. Problema timpului de incarcare a paginii. Conform studiilor si statisticilor realizate de diferite organizatii, un procent apropiat de 50% din utilizatori se asteapta ca un site sa se incarce in mai putin de 2 secunde, si un procent de peste 40% inchid pagina cu totul daca timpul de incarcare depaseste 3 secunde.

2. Probleme cu structura site-ului. Un alt motiv pentru care bounce-rate-ul creste este si acesta. Utilizatorii nu citesc continutul cu atentie, in prima faza doar il scaneaza. Nu vad totul in mod egal, mai degraba organizeaza, chiar fara sa isi dea seama, ierarhizeaza continutul din pagina doar dintr-o privire. Daca exista continut mult, blogul contine subiecte si categorii multiple, va trebui implementat un sistem de filtrare prin care vizitatorii sa gaseasca informatia pe care o cauta mai usor.

Citeste si:  5 sfaturi practice pentru a diferenţia un parfum original de unul contrafăcut

3. Problema autoplay – un videoclip ce ruleaza pe fundal fara acordul utilizatorului este un alt motiv pentru care pagina va primi un mare “X”. Chiar si Facebook, dupa ce a introdus autoplay-ul clipurilor in newsfeed, a generat in mai putin de 24 de ore foarte multe cautari despre cum pot fi oprite.

4. Continut irelevant si neinteresant. Multi proprietari de site-uri petrec mult timp pentru a face pagina principala, home-page-ul, extrem de interesant, si lasa deoparte, acorda mai putina atentie paginilor aflate mai “in spate”. Homepage-ul nu mai este atractia principala, cautarile utilizatorilor sunt acum mult mai specifice, si de obicei ajung pe sectiunea ce ii intereseaza si nu pe homepage. De aceea trebuie avut grija ca pe intreg site-ul continutul sa fie de buna calitate, scris corect din punct de vedere sintactic si gramatical si de asemenea relevant.

5. Blog inactiv – un alt motiv pentru care vizitatorii parasesc site-ul este cel ca nu gasesc noutati, ci informatii vechi, neactualizate. Daca nu au nimic nou de citit, de ce sa mai ramana pe site? Este astfel absolut esential ca postarile de pe blogul site-ului sa fie de actualitate.

Obiectivul este de a mentine utilizatorul/vizitatorul cat mai mult timp pe site, evitarea celor 5 greseli de mai sus reprezinta o solutie optima in acest sens.

Citeste si:  Bloggerii sunt perspicace ? Fă-ţi testul şi vei afla !

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “5 motive pentru care iti pleaca vizitatori de pe site

  • martie 10, 2015 at 10:33 am
    Permalink

    Pe langa aceste motive site-ul ar trebui sa fie si responsive pentru dispozitive mobile. Eu de exemplu accesez site-urile foarte des de pe tableta si ma confrunt cu aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *