Self-publishing sau publicare obişnuită?

digital-self-publishingAstăzi se spune că publicatul obişnuit scade în favoarea self-publishing-ului pentru cei care doresc să-şi publice un roman. Tradiţionala cale a publicatului de către o editură dispare, se spune.

Care ar fi avantajele şi dezavantajele fiecărei metode de publicat?

Unii autori aleg să-şi publice primul roman prin self-publishing. Asta pentru că e nevoie de un agent literar să te ajute pentru ca romanul tău să fie acceptat de o editură mainstream. Cei care îşi publică primul roman prin self-publishing speră ca prin recenziile positive şi numărul mare de vânzări să reuşească să îşi publice printr-un agent al doilea roman. Deoarece, spun unii autori, oricine poate să-şi publice scrierile prin self-publishing. Şi prin metoda tradiţională simt că ar fi recunoscuţi după merit.

Voi ce aţi alege şi de ce?

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *