Cum sa-ti faci copilul sa te asculte

A fi parinte este o provocare destul de mare, intrucat ai responsabilitatea de a forma caracterul si comportamentul copilului. Uneori insa nu reusesti sa te faci ascultat si asta ajunge sa te scoata din minti. Important de tinut minte: nu exista o metoda perfecta pentru a fi parinte. Trebuie sa fii deschis, sa inveti in continuu si sa nu mergi pe presupunerea ca stii totul.

Cum nu exista parinti perfecti, nu exista nici copii perfecti. Zilnic, la scoala sau la gradinita, asculta si executa ordine, iar in momentul in care ajung acasa vor sa fie liberi, independenti. Cum ii poti tine sub control? Iata in continuare cateva sfaturi.

Foloseste modalitati creative pentru a-i face pe cei mici sa te asculte. Spune-le ce au de facut pe un ton amuzant, imita personajul lor de desene animate preferat, faceti impreuna un dans amuzant, aceste mici jocuri introduse in activitatile de rutina sunt foarte agreate de copii.

Mentine un nivel adecvat cand oferi instructiuni. Coboara-te la nivelul copilului si explica-i ce este bine si ce nu, pentru a nu se simti amenintat de statura inalta si impunatoare, pentru a nu fi intimidat. Astfel atentia va fi acordata vorbelor si nu posturii.

Fii un bun ascultator. Daca iti doresti ca cel mic sa te asculte, trebuie sa ii asculti si tu nevoile. Fii atent atunci cand iti povesteste ceva, cand iti arata la ce “lucreaza”, opreste-te cateva secunde din ceea ce faci si raspunde in consecinta.

Citeste si:  Vrei sa incerci ceva nou? Alege un restaurant in mijlocul naturii!

Respecta pentru a fi respectat, evita sa tipi, tine-te de cuvant cand impui sau promiti ceva, spune “imi pare rau” si “multumesc” atunci cand este nevoie, si cel mai important, ia copilul in serios. Aceste cateva sfaturi poate ca nu vor functiona in special pentru un parinte anume sau pentru un copil anume. Fiecare situatie este diferita. Depinde si de varsta copilului, de circumstante, de multe. Combinarea recomandarilor anterioare sau gasirea altor modalitati de a-i face pe cei mici sa te asculte iti va oferi atat tie cat si lor acel mediu echilibrat, plin in egala masura de dragoste dar si de disciplina.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *