Norme de siguranta la locul de munca

Exista cateva norme de siguranta pentru locul de munca si pentru toti noii  sau actualii angajati care trebuie sa fie impuse de angajatori si respectate mai ales de muncitori, asta doar pentru protectia acestora. Si cum exista si cateva reguli de siguranta la locul de munca, de asemenea exista si o serie de modalitati prin care cei din urma angajati ar putea sa ajunga sa stie de aceste norme de siguranta.

Sala de curs/clasa

Acest loc este cel mai formal spatiu in care ai putea afla despre regulile de protectie la locul de munca, ce trebuie respectate si urmate atunci cand te angajezi undeva. Angajatii invata despre politicile de siguranta intr-un mod specific si intr-un context bun si le pot fi chiar testate cunostintele la sfarsitul programului sau cursului.

Abordarea supervisorului

Aceasta este cea mai putin formala  modalitate prin care pot fi oferite lectii si norme de siguranta a muncii pentru angajati. Noului angajat ii vor fi prezentate echipamentul de protectie, spatiul in care se va desfaura munca si regulile de siguranta direct de catre un supervisor sau de catre un angajat mai vechi sau sef de echipa, ori chiar de inginer.

Angajatului ar trebui sa ii fie acordata sansa sa demonstreze ca stie cum sa se ocupe si sa tina minte aceste reguli de siguranta la locul de munca sub o anumita supervizare inainte de a i se permite sa munceasca efectiv acolo.

Citeste si:  Mituri despre antrenamente

Online

Unele companii asigura informatii despre locul de munca si despre regulile de respectat acolo catre angajati si potentialii angajati prin intermediul surselor online prin filmulete sau informatii postate pe site-urile companiei sau pe Intranet.

Exemple de reguli de siguranta

Compania in cauza va stabili propriile reguli de siguranta la locul de munca si uite cateva exemple bune pe cae ar trebui sa le ai in evidenta:

  • Toate accidentele si leziunile ar trebui sa fie raportate in mod imediat catre supervisor. Chiar si ranile minore trebuie sa fie raportate intr-o asemenea maniera si primul ajutor trebuie mereu acordat.
  • Atunci cand lucrezi in imediata apropiere a unei masinarii care opereaza in acel moment, nu purta bijuterii sau echipament care nu este potrivit pentru santier. Este posibil ca acesta sa se prinda in mecanism si sa iti cauzeze rani si accidentari.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *