Moulin Rouge (2001)

moulinLumea spectacolului. Inspirata din lumea reala. Si totusi… sunt granitele dintre cele doua lumi chiar atat de bine delimitate? ne invita acest film sa ne intrebam.

Un film cu scene muzicale care amintesc de alte filme, precum “Sunetul muzicii”, “Mary Poppins” etc. dar si cu versuri din melodii cunoscute de-a lungul timpului. De asemenea, filmul face in asa fel incat lumea spectacolului sa nu se mai delimiteze la un moment dat de lumea realului. Este creat un spectacol in care insa e vorba de o situatie reala, la care participa in cele din urma si indragostitii din realitate. Scriitorul Christian se indragosteste de curtezana Satine de la Moulin Rouge, vedeta. Ea insa e pe moarte si finalul povestii de dragoste va fi trist in cele din urma desi pe parcurs avem parte si de scene comice, vesele. Finalul trist e aplaudat de cei din sala, acestia crezand ca face parte din spectacol. Christian apare in film cand scrie despre aceasta poveste, o poveste reala. Avem parte deci si de metafictiune. Asa cum vedem uneori cum un scriitor lucreaza la cartea sa.

Ne vine in minte si celebrul citat “Viata e o scena”. Cu visele si sperantele ei.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Ana Irina

Colaborator Blogevent din 1 octombrie 2013. Scriu articole pentru Bibliocarti.com, Cooltrends.ro si nu numai. Am mai colaborat cu articole pe site-ul Efemeride. Din 2009 scriu pentru sectiunea Actualitatea Freud pentru site-ul AROPA. Din august 2014 iubitoare de haiku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *